Știați că există o legătură între plastic și cancer?
Explozia cancerelor - de orice fel - are legătură și cu plasticul. Tot ce este în jurul nostru influențează apariția acestora.
„Plasticul are efect nefast asupra tuturor neoplaziilor. Explozia neoplaziilor generale, pornind de la sistemul nervos și până la vârful unghiilor de la picioare, are mare legătură cu ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător, cu ceea ce mâncăm. (...) Planeta este poluată și nu avem cum să trăim altfel. Substanțele rele trec în noi prin alimente, prin aer, prin tot ceea ce este în jurul nostru”, a spus Doru Herghelegiu (SANADOR) la DC News și DC Medical.
Și ce facem? Cum ne apărăm de boli? Singura soluție este să ne testăm mai des astfel încât să surprindem tumora într-un stadiu cât mai incipient. Cu cât descoperim o boală mai rapid, cu atât avem șanse mai mari de vindecare.
Vedeți mai multe despre influența plasticului de la minutul 54:
Conf. dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat care sunt riscurile veganismului pentru tinerele însărcinate.
Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe medicul Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, despre riscurile la care veganismul le supune pe femeile însărcinate:
„Apropo de fier. Acum, tinerele (n.r. care rămân însărcinate) sunt vegane, aportul de fier scade în alimentație“, a spus Val Vâlcu.
„Am avut multe probleme cu astfel de gravide, care nu mâncau carne. Toate sunt anemice, dezvoltă o anemie severă în sarcină și abia când înțeleg că nici creșterea fătului nu este cea optimă, pentru că sunt diagrame care ne arată parametrii de dezvoltare fetală, renunță pentru un timp. Hemoglobina nu crește oricât fier ar lua. Dacă nu are aport proteic, proteine de calitate, nu are cum să compenseze anemia gravidei.
În plus, cantitatea de proteine necesară pentru construirea corpului fetal, pentru hipertrofia uterului, pentru hipertrofia sânilor, este mare. O femeie are nevoie, în sarcină, de aproximativ 1.000 de miligrame, deci 1 kilogram de aminoacizi în stare pură. Asta înseamnă o masă proteică foarte mare și este bine, așa cum sfătuiește Mihaela Bilic, câte o bucățică de carne cât palma, zilnic, să fie în dieta gravidei, orice fel de carne ar fi. Proteinele sunt absolut necesare pentru bunul mers al sarcinii“, a precizat medicul Doru Herghelegiu.
„Veganii nu mănâncă pui că sacrifică găina, dar mănâncă ouă, lapte și brânză“, a precizat Val Vâlcu.
„Aportul numai din ouă, lapte și brânză este mai bun decât nimic, dar cei mai buni aminoacizi sunt cei esențiali, care se găsesc în carne. Eu mereu spun că o bucată de carne de vită, dacă poți să o mănânci bine preparată, că mulți nu suportă în sânge, dă un aport de aminoacizi esențiali mult mai mare decât o mulțime de linte, chia, etc“, a mai spus medicul Herghelegiu.
„Renunțarea la carne în sarcină este un lucru prost. Mă rog, pentru un timp, cele care se simt bine cu o dietă vegană nu fac un sacrificiu prea mare pentru copilul lor să mănânce o cantitate de carne măcar la 2 zile, o bucată de orice fel, dar trebuie. Altfel, femeia respectivă își asigură concentrația optimă de proteine din sânge printr-un fel de canibalizare. Se consumă proteinele ei de calitate, din mușchi și țesuturi, pentru a menține necesarul pentru dezvoltarea fătului. Femeia, în sine, se autoflagelează. Nu-i o alegere bună“, a conchis, pentru DC News și DC Medical, medicul Doru Herghelegiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News