Fostul procuror Max Bălăşescu arată că, în 1988, în ancheta devalizării Băncii Bankcoop, a fost vizitat de un ofiţer SRI care i-a spus că trebuie să analizeze dacă este oportună arestarea directorului băncii, întrucât a sprijinit SRI. În cauză, ar fi intervenit Augustin Lazăr, şeful său de atunci, care i-ar fi luat dosarul.
"Nu am depus nicio plângere că nu era cazul, la acel moment. Toate aceste discuţii referitoare la soluţionarea unor dosare aveau loc frecvent între procurorul-şef şi procurorii implicaţi. Problema a fost nu numai că mi-a fost luat dosarul, ci şi că s-a dispus revocarea mandatului de arestare în lipsă, pe care l-am emis faţă de Alexandru Dinulescu, din nou, la acel moment. A fost anulat de către Augustin Lazăr", a declarat fostul procuror în emisiunea "Esențial", de la Antena 3.
Vezi și: Augustin Lazăr acuzat de procurororul Max Bălășescu că a intervenit într-un dosar
"Nu îmi mai amintesc numele lui pentru că a fost şi prima şi ultima dată când m-am întâlnit cu acesta. M-a abordat simplu. M-a aşteptat în faţa biroului şi mi s-a prezentat, mi-a arată legitimaţia, că este ofiţer SRI şi că vrea să discute. L-am invitat în birou, nu ştiam despre ce dosar era vorba. Mi-a spus că e vorba despre acel dosar cu Bankcoop, mi-a spus că a aflat că urmează să emit un mandat de arestare pe numele lui Dinulescu Dinu şi că el este plecat din ţară, era la Viena. Mi-a spus că ar trebui să mă gândesc dacă este cazul să emit în acel moment un mandat de arestare. I-am spus că nu este problema lui. Mi-a pus nişte hârtii în faţă. El, probabil, a încercat să întârzie emiterea mandatului de arestare în lipsă, să nu poată fi căutat şi reţinut pe teritoriul Uniunii Europene", a spus fostul procuror.
Vezi și: Lazăr, primul mesaj după acuzațiile incendiare
Max Bălășescu a avut un răspuns ferm pentru Augustin Lazăr, care susţine că nu comentează "afirmaţiile făcute de persoanele cercetate penal".
"Din punctul lui de vedere ca procuror, da. El ar trebui, ca să infirme ce am spus eu, să arate acele ordonanţe de revocare a măsuri arestării preventive, pentru că le găseşte. Întotdeauna există o urmă a dosarelor - chiar dacă Dinulescu Dinu ulterior a fost trimis în instanţă şi condamnat. Există toate actele procesuale efctuate în cauză, se fac în dublu exemplar. Să scoată acele documente, inclusiv repartizarea dosarului după ce mi-a fost luat. Să le prezinte opiniei publice şi atunci eu aş fi mincinos. I-am trimis un răspuns după comunicatul lui de presă. I-am spus: "veniţi cu documentele, care sunt în posesia dumneavoastră, inclusiv acea vedere de care fac vorbire, pentru că am ataşat-o la dosar, după ce mi-a fost luat dosarul". Am făcut un referat în care am solicitat să fie ataşată la dosar", a declarat Max Bălășescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News