Dosar Dragnea. Avocatul Toni Neacșu, după mișcarea făcută: Îmi fac meseria independent de politică!

Avocatul Toni Neacșu a reacționat după ce presa locală a spus că a făcut o mișcare care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea din Dosarul Referendumul.

Ipoteza aceasta vine după ce Toni Neacșu, fost membru CSM, a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională referitor la termenul de 30 de zile în care se poate depune o contestație în anulare, după decizia CCR privind constituirea nelegală a completurilor de judecată.

”Cateodata cei din Vrancea isi aduc aminte ca-s vrancean :) Nimeni nu-i profet in tara lui, nici eu avocat in Vrancea :) Oricum, sunt greu de clasificat; dupa ce m-au catalogat drept avocatul lui Dragnea au trebuit sa consemneze victoria mea juridica in apararea unui jurnalist local fata de Marian Oprisan, PSD-ul local suprem. Frumos e ca am avut colegi de dosar, de aceeasi parte, ong-uri care m-ar injura de dimineata pana seara. Asta e, nu-mi place sa fiu o insecta in insectar, imi fac meseria independent de politica si atat”, a fost mesajul lui Toni Neacșu.

Petiție către Avocatul Poporului

Avocatul Toni Neacșu a formulat o petiție adresată Avocatului Poporului, prin care a solicitat sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate în ce privește art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestații în anulare.

"Astăzi, în nume personal, am formulat o petiție adresată Avocatului Poporului, prin care am solicitat sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate în ce privește art. 428 alin. 1 Cpp, care prevede termenul de 30 de zile de la comunicare pentru introducerea unei contestații în anulare.

În motivare am plecat de la efectele Deciziei CCR nr. 685/2018 și de la tratamentul juridic diferențiat și discriminatoriu în care se află persoanele care au fost condamnate și execută pedepse pronunțate de Completele de 5 judecători de la ÎCCJ în perioada 1.02.2014 și până în prezent.

Reamintesc că prin Decizia 685/2018 s-a stabilit (pct. 198) că "atât în materie penală, cât şi extrapenală, sancţiunea compunerii nelegale a completului de judecată este nulitatea necondiţionată şi, prin urmare, absolută, a actelor îndeplinite de un astfel de complet".

Așa cum a fost cazul și cu intervenția pe care am facut-o la CCR pe tema completelor de 5, cred că soluția pentru respectarea și restabilirea unor drepturi fundamentale încălcate, individuale sau colective, depinde tot de folosirea sistematică, dar calm, a mijloacelor procedurale și a instrumentelor instituționale pe care ni le oferă cadrul legal", a spus Toni Neacșu.

VEZI ȘI: Angela Cristea (Comisia Europeană), înlăturare din funcție. Nicolai: Argument serios. Nimeni nu și-a mai permis așa ceva!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel