Dosar Hexi Pharma. CONFLICT între două INSTANȚE de JUDECATĂ

Justitia
Justitia

Două instanţe din Capitală, Tribunalul Bucureşti şi Judecătoria Sectorului 5, au decis că nu au competenţa materială de a judeca dosarul Hexi Pharma, astfel încât Curtea de Apel Bucureşti trebuie să soluţioneze acest conflict. 

În martie 2017, dosarul Hexi Pharma a fost trimis de Parchetul General spre judecare la Tribunalul Bucureşti, însă această instanţă a decis, în noiembrie 2017, că nu are competenţa materială de a judeca respectiva cauză, dosarul fiind trimis la Judecătoria Sectorului 5. Decizia a venit după ce un magistrat de la tribunal a schimbat încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina companiei Hexi Pharma. 

Judecătoria Sectorului 5 a decis, marţi, că nu are nici ea competenţa să judece acest dosar şi l-a retrimis la Tribunalul Bucureşti. 

În acest caz, a intervenit un conflict negativ între două instanţe, astfel încât problema trebuie rezolvată de Curtea de Apel Bucureşti. 

"În temeiul art.47 alin.1, art.50 cu ref. la art.49 al.1 din C.proc.pen., admite excepţia de necompetenţă materială invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti. Constată că a intervenit conflictul negativ de competenţă şi trimite cauza Curţii de Apel Bucureşti pentru soluţionarea acestui conflict. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 16.01.2018", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5. 

Inculpați în dosar

În acest dosar, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a 330 de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Potrivit Parchetului General, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii", referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel