Luni, 20 mai, se judecă din nou dosarul angajărilor fictive la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosar în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat că ar fi făcut presiuni pentru angajarea a două apropiate la DGASPC Teleorman. Acestea, însă, nu ar fi fost nicio zi la serviciu, deşi au încasat salariile la timp o perioadă îndelungată. În direct la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că, în opinia sa, procesul ar fi trebuit închis încă de anul trecut, pentru că fapta s-ar fi prescris.
Publicitate
"Din punct de vedere al moralei juridice, acţiunea DNA este de neînţeles. Teoretic, şi DNA-ul doreşte să se afle adevărul. Că e vinovat, că e nevinovat, adevărul trebuie să primeze. Cred că DNA a cedat astăzi din motive tehnice, dar nu înţeleg ce se întâmplă la onorata Instanţă. Pentru că recursul în interesul legii dat în februarie de Înalta Curte şi care a fost motivat şi publicat în MO spune clar că termenul de prescripţie în cazul acesta curge din 2007, de când cele două femei au primit primul salariu. În mod normal, presupusele fapte s-au prescris în 2018. Ştiu că data trecută, DNA a avut o cerere să se treacă din forma continuă în forma continuată sau din forma continuată în forma continuă, sunt termeni juridici, fapt care ar fi permis să nu se ajungă la termenul de prescripţie a faptei. Astăzi a renunţat. Dacă s-a renunţat, înseamnă că procesul trebuia să se închidă încă de anul trecut, iar onorabila instanţă trebuia să constate în acest moment că nu mai au ce judeca", a declarat Bogdan Chirieac.
Analistul politic Bogdan Chirieac a remarcat dubla măsură a DNA, amintind de momentul în care procurorii anti corupţie nu au mai făcut recurs în ceea ce priveşte dosarul lui Ludovic Orban, iar acesta a scăpat de problemele cu legea.
"Văd un hei-rup uriaş pentru ca în cursul acestei seri să se dea sentinţa în cazul Dragnea. De ce se doreşte lucrul acesta îmi este imposibil, ca nespecialist, să spun. Din nefericire, justiţia gulerelor albe este profund penetrată de politică, iar justiţia a intrat profund în politică, alegând între candidaţii la diverse funcţii sau între membrii partidelor politice. Acelaşi DNA l-a graţiat pe Ludovic Orban, care să ne aducem aminte, nici măcar nu a contestat acuzaţia că ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri în campania electorală. DNA l-a graţiat pentru această faptă, refuzând să mai facă recurs. Acum nu ştiu ce se întâmplă în cazul Dragnea, dar ceea ce trebuia să se solveze astăzi, cu închiderea procesului, şi desfăşurarea pe câmpul de luptă politic al tuturor problemelor, devine o chestiune eminamente politică la Înalta Curte", a completat Chirieac.
DNA a anunţat că retrage cererile făcute anterior de sesizare a Curţii Constituţionale în acest dosar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu