Marți seară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost la DNA, unde a aflat că i s-a pus sechestru pe avere în dosarul ”TelDrum”.
Cristi Dănileț, judecător CSM, a scris, pe Facebook, ce înseamnă sechestrul pe avere:
”Sechestru nu înseamnă confiscare: banii/bunurile nu se iau de stat, ci se indisponibilizeaza.
Instituirea sechestrului nu înseamnă că cel în cauză este vinovat, ci că trebuie să se ia măsuri de siguranță ca eventuala paguba care se va stabili la sfârșitul procesului va fi acoperita.
Suma sechestrată are o anumită valoare. Asta nu înseamnă că deja s-au identificat bunurile/banii la acea valoare, ci că ele se caută. Dacă nu se găsesc... asta e.
Pentru bunurile imobile sechestrate, măsura se notează în cartea funciară. Conturile bancare se popresc, adică banii care sunt acolo și cei care intră ulterior nu pot fi retrași sau virați de titular în altă parte. Totul ce e sub sechestru nu poate fi vândut sau donat de titular. Dacă o face, este infracțiune!
Măsura se ia de procuror si se poate contesta la judecător. La sfârșitul procesului, sechestrul se ridică dacă omul e nevinovat sau se dispune confiscarea, dacă e vinovat.
Codul de procedura penala prevede detaliat procedurile aplicabile, iar cel de procedura civila arată ce bunuri nu pot fi indisponibilizate pt a-ți desfășura activitățile obișnuite și a avea cele necesare traiului.”
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu