Polițiștii au deschis un dosar penal după incendiul puternic de ieri de la Alba Iulia. Cercetările sunt continuate de mai multe structuri.
Inspectoratul Județean de Poliție din Alba Iulia a deschis un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă în urma incendiului violent de ieri de la depozitul de peturi, scrie alba24.ro.
Nu se știe momentan cauza producerii incendiului, dar o anchetă complexă a fost deschisă în acest caz. Pompierii fac cercetări. Nici Garda de Mediu nu a finalizat încă toate măsurătorile.
La stația de măsurare a calității aerului din Alba Iulia, s-au înregistrat valori crescute de PM 10. Mai exact, la ora 18.00, valoarea de PM 10, a ajuns la 86.8056 micro grame pe metru cub.
Din fericire nu s-au înregistrat victime ca urmare a incendiului produs. Incendiul s-a manifestat pe amplasamentul unui operator economic în suprafață de 11000 mp pe care erau depozitate aprox. 3000 de tone de deșeuri reciclabile (mase plastice, carton, etc.)
”O misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a avut loc în județul Alba, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru lichidarea flăcărilor, care au cuprins un depozit de stocare a deșeurilor, din municipiul Alba-Iulia. La fața locului s-au deplasat peste 80 de pompieri, cu 12 mașini de stingere care au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 8.000 metri pătrați. Având în vedere degajările mari de fum ce se îndreptau spre zona locuită, au fost transmise mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT. După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, fără a se înregistra victime. Pompierii din județul Alba au fost sprijiniți și de colegii din Hunedoara, Sibiu, Timiș și Cluj”, a anunțat IGSU.
Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în București-Ilfov și în județele Constanța, Timiș și Argeș.
Peste 75% din totalul numărului de intervenții au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.317 de cazuri SMURD din totalul de 1.668 de situații de urgență gestionate).
Totodată, salvatorii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 195 incendii înregistrate la nivel național, au gestionat cu promptitudine 8 misiuni de descarcerare și au intervenit în cazul altor 148 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.
De asemenea, dintre cele 195 de incendii la care au intervenit pompierii, 137 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 408 ha de teren.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News