Dosar penal pentru afișaj ilegal, la Sibiu. Un banner cu Elena Lasconi, fără autorizație, pus pe un bloc din centrul istoric

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Un banner cu Elena Lasconi, candidata USR la președinția România, a fost amplasat ilegal pe un bloc din Sibiu. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Polițiștii din Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru amplasarea unui unui banner electoral, fără autorizație de construire, de către o agenie de publicitate, în zona de protecție a centrului istoric, transmite IPJ Sibiu, scrie Agerpres. Potrivit sursei, respectivul banner ar putea fi dat jos de pe blocul din Sibiu, prin decizia procurorului sau judecătorului.

”La data de 13 august a.c., la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-a înregistrat sesizarea Serviciului Public de Poliție Locală Sibiu prin care se reclamă montarea unui banner pe calcanul unui imobil de pe Bulevardul General Vasile Milea, din municipiul Sibiu, fără autorizație de construire.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală in-rem, care vizează săvârșirea infracțiunii de executarea de lucrări de construire fără autorizație, în conformitate cu prevederile articolului 24, litera a) din Legea nr. 50/1991R.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile articolului 241 din același act normativ, procurorul sau instanța de judecată poate dispune, din oficiu sau la cerere, oprirea temporară a executării lucrărilor, pe tot parcursul procesului penal”, a explicat reprezentanta IPJ Sibiu, Elena Welter.

Ce spune Primăria Sibiu

Sesizarea privind afișajul electoral a fost făcută prin intermediul aplicației Sibiu City App, iar Primăria Municipiului Sibiu susține că nu a fost emis niciun certificat de urbanism pentru utilizarea respectivei locații.

FOTO: Agerpres

”Primăria Sibiu nu a primit solicitare de autorizare și nici nu a emis certificat de urbanism sau autorizație de construcție sau de amplasament pentru utilizarea locației menționate în scopul publicității.

În urma unei sesizări primite pe Sibiu City App în data de 6 august, Poliția Locală - Compartimentul Disciplina în Construcții a efectuat un control în teren în această locație și a întocmit o notă de constatare în acest sens.

Având în vedere că spațiul se află în zona de protecție a centrului istoric, iar nerespectarea legislației în regimul construcțiilor și amenajărilor în astfel de zone reprezintă o faptă penală, în data de 8 august Poliția Locală a transmis Inspectoratului Județean de Poliție o adresă de sesizare, IPJ fiind instituția abilitată să ia măsuri în astfel de cazuri”, a arătat Mirela Gligore, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, citată de Agerpres.

Reacția USR Sibiu

Liderul USR Sibiu, Adrian Echert, prin intermediul purtătorului de cuvânt, susține că pe care îl reprezintă ”acordă o mare importanță respectării legii” și ”situația va fi remediată în cel mai scurt timp”.

”USR colaborează cu o agenție de publicitate la nivel național pentru gestionarea campaniilor noastre publicitare.

Agenția respectivă este responsabilă de contractarea locațiilor pentru materialele publicitare și de asigurarea că toate avizele și autorizațiile necesare sunt obținute. Având în vedere că vorbim de sute de locații la nivel național, nu este în sarcina USR să verifice individual fiecare amplasament.

Menționăm că USR acordă o mare importanță respectării legii și reglementărilor locale și naționale. Ne așteptăm ca agențiile cu care colaborăm să îndeplinească toate obligațiile legale în vigoare și suntem încrezători că situația va fi remediată conform normelor legale în cel mai scurt timp.

USR rămâne dedicat transparenței și respectării legii și va continua să își desfășoare activitatea în conformitate cu principiile sale de corectitudine și legalitate”, a declarat presedintele organizației municipale USR Sibiu, Adrian Echert.

Bannerul amplasat ilegal o prezintă pe Elena Lasconi, lidera USR, cu următorul mesaj: ”Sufletul unei nații, viitorul unei generații. Elena Lasconi, Președinte”. Acest banner se află în apropierea sensului giratoriu aflat la intersecția Bulevardului Vasile Milea cu Strada Calea Dumbrăvii, una din zonele cele mai circulate din municipiul Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel