Dosar penal și amenzi în cazul azilului groazei din Piteşti, unde vârstnicii stăteau la subsol înfometați și nu erau lăsați să vorbească la telefon cu rudele lor

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Poliţiștii din Argeş au deschis un dosar penal după controlul la azilul din Piteşti unde trei vârstnici au fost găsiţi în subsol, în condiții greu de descris. 

Inspectorii DSP care au controlat din nou azilul și au descoperit că se gătea într-o bucătărie improvizată, chiar dacă reprezentanţii firmei arătaseră anterior un contract cu o firmă de catering. Mai mult, au fost descoperite nereguli în acordarea asistenţei medicale beneficiarilor şi au fost aplicate mai multe amenzi.

'Dosar penal deschis după controlul de urgenţă făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanţii Poliţiei Argeş care au coroborat datele obţinute şi au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu', a anunţat, vineri dimineaţă, Prefectura Argeş.

Conform sursei citate, inspectorii DSP au revenit joi la centru şi au găsit o bucătărie improvizată.

'Au fost surprinşi să găsească angajaţii centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deşi miercuri, reprezentanţii centrului au declarat şi arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată', a transmis prefectul de Argeş, Radu Perianu.

Prefectul a subliniat s-a verificat şi cum se acordă asistenţă medicală oamenilor din centru.

'22 de beneficiari sunt înscrişi la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizaţi din 2022! Aceşti oameni au foi de observaţie din care nu reiese o prescripţie medicală', a mai afirmat prefectul de Argeş.

De asemenea, s-a identificat faptul că o persoană lucra la azil fără forme legale și a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei. O altă sancţiune, în valoare de 3.500 lei, a fost dată deoarece un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. 

'DSVSA a amendat societatea cu 1.200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor', conform sursei citate.

Echipa de control constituită la nivelul Prefecturii Argeş a efectuat, miercuri, controale la un azil privat din Piteşti, destinat îngrijirii vârstnicilor.

Primele constatări subliniau faptul că cei internaţi acolo nu primesc suficientă hrană și nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele lor. Mai mult, unul dintre vârstnici dormea pe o canapea amplasată într-un hol, iar alți trei bătrâni despre care autorităţile nu fuseseră informate au fost găsiţi în subsol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel