Dosarele de finanțare respinse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice - sesiunea 2023 pot fi contestate începând de astăzi

Foto cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro
Foto cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat astăzi listele cererilor de finanțare respinse depuse de către solicitanții persoane fizice și de către solicitanții unități de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, sesiunea 2023. 

Listele pot fi consultate, accesând următoarele link-uri: 

https://afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2024/lista_solicitanti_2023_pf_respinsi-2024_06_05.pdf

și https://afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2024/lsta_unitati_cult_2023_pf_respinsi-2024_06_05.pdf

În conformitate cu articolul 22 din ghidul de finanțare, solicitanții pot formula contestații în termen de 30 de zile de la data publicării listelor pe pagina www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului. Contestaţiile se vor încărca în aplicaţia informatică, din contul personal al fiecărui solicitant în termenul prevăzut și cu respectarea celorlalte condiţii stabilite prin ghidul de finanţare.

Ulterior, listele cuprinzând contestaţiile admise sau respinse se vor publica pe pagina de internet a AFM, iar rezultatele vor fi comunicate contestatarilor, în condiţiile legii.

Analiza documentelor încărcate de persoanele fizice/unități de cult în aplicația informatică a fost efectuată de către instalatori. Contestațiile depuse vor fi analizate de către personalul specializat din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu pentru a se îndrepta eventualele erori din perioada evaluării cererilor de finanțare.  

Totodată, reamintim că implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la publicarea listei solicitanţilor aprobaţi, pentru persoanele fizice, şi de la semnarea contractului de finanţare, pentru unităţile de cult, termen în care trebuie realizată instalaţia şi obţinut certificatul de racordare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel