A fost luată o decizie în cazul alegerilor de la Sectorul 1 care ar fi fost fraudate.
CSM i-a acceptat cererea procurorului Sorin Iașinovschi de detaşare, informează Antena 3. Până pe data de 1 martie acesta mai rămâne la Secţia pentru investigarea magistraţilor, după care pleacă la unitate de Parchet de unde a venit, de la Suceava.
În timp ce cerceta dosarul, s-a ales cu două acţiuni disciplinare pe numele său. Potrivit unor surse Antena 3, s-ar fi făcut anumite presiuni din partea procurorului general, în momentul în care şi-ar fi manifestat intenţia să trimită dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru posibile fraude. Deşi a venit şi a spus o dată că a renumărat voturile, s-a cerut încă o dată renumărarea.
CSM a decis, ieri, să suspende acţiunile disciplinare pe numele lui Sorin Iașinovschi, acţiuni care fuseseră deschise după ce acesta a dat un interviu şi a furnizat anumite informaţii, potrivit Antena 3. S-au suspendat acţiunile disciplinare până se soluţionează trei dosare deschise pe contencios administrativ de Bogdan Pârlog, pe anumite lucruri, corecturi ale Inspecţiei Judiciare. Bogdan Pârlog ar fi fost nemulţumit de modul în care s-ar fi exercitat acţiunile disciplinare.
Până în acest moment, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu a fost audiată în acest dosar, nici Dan Barna sau Nicolae Sprîncu, procurorul-şef de circumscripţie. Zece martori au dat cu subsemnatul, până acum, în acest dosar, însă persoanele cele mai importante nu au fost audiate.
Din peste 20 de camere de supraveghere, s-au vizionat doar imaginile de pe cinci camere. Mai mulţi martori au dovezi, înregistrări, probe noi. Aceștia au făcut solicitări la SIIJ, să le înregistreze cineva, să le verifice şi nu ar avea cu cine să vorbească, potrivit sursei citate.
"Dosarul va fi preluat de un alt procuror, fără discuţie. Bineînţeles, actele pe care le-a făcut rămân valabile cauzei. Procurorul nu are posibilitatea să refuze dosarul. Prim-procurorul parchetului de unde este dosarul desemnează un procuror care să soluţioneze cauza. Nu are posibilitatea să refuze. Sunt mai mult de patru procurori care ar putea prelua dosarul. Reţinem că tot ce s-a făcut până acum rămâne în folosul cauzei. Nu este nicio problemă că pleacă procurorul. În materie penală, nu este niciun fel de problemă că pleacă judecătorul care a rămas în pronunţare. Vă daţi seama, mai puţin în faza de urmărire penală", a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru DCNews.
Iată ce spunea procurorul Sorin Iașinovschi, în vară, după ce imaginile în care apare Clotilde Armand, dând indicații cu privire la procesul electoral, apăruseră în spațiul public:
"În momentul în care ai trecut de această fază, vezi ce ai de făcut. Dacă trebuie cercetat sau nu. Dau o ipoteză. Să admitem ipoteza că totul o să fie perfect. Păi dacă totul o să fie perfect și totul a ieșit perfect, nu are rost să audiez pe nimeni, practic, că se clasează dosarul dacă totul este ok”, a spus Sorin Iașinovschi.
Acesta a precizat, însă, că nu are rost să se pronunțe. "Gândiți-vă că am un dosar de cercetare disciplinară. Mai spun ceva pe aici și iar mă trezesc cu unul”, a mai spus procurorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News