Procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru a venit cu noi precizări în dosarul Microsoft și a declarat, la Antena 3, că nu se poate vorbi despre o prescripție în acest dosar. Analistul Bogdan Chirieac este de părere pentru lămurirea lucrurilor este nevoie de intervenția CCR.
Procurorul Mihaela Iorga Moraru consideră că infracțiunea de abuz în serviciu se epuizează la momentul la care a fost emisă ultima factură, adică în 2009.
„Există o mare confuzie la acest comunicat dat de DNA. Au cercetat două contracte, este vorba despre contractul de licențiere Microsoft și de contractul de Sistem Educațional Informatizat. Ambele au fost contracte cu derulare succesivă, ceea ce presupune că au fost emise mai multe facturi, că au fost efectuate mai multe livrări și atunci această infracțiune unică de abuz în serviciu se consumă și se epuizează la momentul la care este emisă ultima factură (...) Ultimul act ar fi în 2009", a declarat procurorul la Antena 3.
Intervenția CCR
Bogdan Chirieac, analist politic, e de părere că CCR trebuie să intervină pentru lămurirea lucrurilor.
„Doamna procuror Iorga Moraru a obținut rezultate în dosarul Microsoft, deci sunt persoane care au recunoscut faptele și au și fost condamnate de justiție și plătesc prejudiciul. Mai departe, eu cred că este nevoie de intervenția Curții Constituționale și de lămurire a lucrurilor în codurile penale. Înțeleg că, pe 30 ianuarie 2014, Înaltă Curte a indicat că termenul de prescripție curge de la semnarea contractului, de când s-a luat decizia, iar în alte instanțe sunt alte puncte de vedere. Această practică neunitară zic eu că nu poate să facă bine. Deci cineva trebuie să stabilească... (...) Sunt lucruri neclare, dosarul acesta a fost semnalat de domnul Ponta, Corpul de Control al domnului Ponta cât era premier și a fost semnalat înțeleg în 2013. Asta înseamnă că deja faptele erau prescrise, unele dintre fapte", a declarat Bogdan Chirieac în direct, la Antena 3.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu