Dosarul Vlad Pascu. Judecătoarea care a întrebat dacă unul dintre copiii uciși e în sală se va ocupa în continuare de caz

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Judecătoarea din dosarul Vlad Pascu care a întrebat dacă Sebastian, unul dintre copiii uciși, e în sală, se va ocupa în continuare de caz.

Ioana Ancuța Popoviciu, magistrata din dosarul Vlad Pascu, cea care a mestecat gumă în timpul unei ședințe de judecată și a întrebat dacă Sebastian, unul dintre copiii uciși, se află în sală, se va ocupa în continuare de proces, scrie Realitatea.net. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă judecătoarea este anchetată acum pentru comportament neadecvat. Următorul termen în dosarul Vlad Pascu va avea loc pe 14 martie.

Se pare că inspectorii de la Inspecția Judiciară au sarcina de a stabili în termen de 45 de zile dacă se decide clasarea cauzei sau vor începe cercetarea disciplinară a judecătoarei. În cazul admiterii sesizării, magistrata va fi cercetată de Consiliului Superior al Magistraturii pentru a se lua o măsură de sancționare, dar până atunci, ea se va ocupa în continuare de caz.

VEZI ȘI: Numeroase probleme la Judecătoria Mangalia, semnalate de justițiabili: Această instituție pare să fie în urma timpurilor

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022, iar anul trecut ar mai fi fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru "exercitarea funcției cu gravă neglijență".

Reamintim că potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, judecătoarea de la Judecătoria Mangalia va fi anchetată pentru mai multe motive: suspiciunea nerespectării obligației de a studia dosarele înainte de ședința de judecată, modul în care gestionează și comportamentul din sala de ședințe. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut Consiliul Suprem al Magistraturii s-o excludă din magistratură pe judecătoarea care a întrebat unde este tânărul omorât de Vlad Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel