Două avioane s-au ciocnit în aer la un spectacol aviatic. Cel puțin un mort în urma evenimentului

FOTO: captura video Twitter
FOTO: captura video Twitter

Două avioane din cele șase ale formației de acrobații s-au ciocnit în aer. Pilotul unuia dintre aparatele de zbor a murit.

Un spectacol aviatic,  desfășurat în sudul Portugaliei, la care participau șase avioane de mici dimensiuni, s-a încheiat, duminică, tragic pentru piloții a două aparate de zbor. Unul dintre ei a murit, în timp ce al doilea a fost rănit într-o coliziune, a anunțat forțele aeriene, relatează AFP, scrie Agerpres.

Cele două avioane ”au fost victime ale unui accident în timpul unei demonstrații aeriene” la care participau șase aparate de zbor, la puțin timp după 16.00, ”în timpul Beja Air Show”, precizează forțele aeriene într-un comunicat.

În urma acestei coliziune, o persoană ”cu cetățenie spaniolă” a murit, au adăugat acestea într-un scurt comunicat. Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că este vorba despre un pilot al unuia dintre avioanele intrate în coliziune.

Potrivit armatei, un pilor de naționalitate portugheză a fost și el rănit ușor. ”El a beneficiat de îngrijiri de urgență” înainte de a fi ”transportat la spitalul din Beja”, oraș de 25.000 de locuitori din sudul țării, precizează comunicatul.

Avioanele intrate în coliziune erau un model sovietic

Potrivit armatei, cele șase avioane aparțineau unei formații de acrobați intitulată ”Yak Stars”, formată din piloți spanioli și portughezi. Avioanele intrate în coliziune sunt Yakovlev Yak-52, un model de avion sovietic de antrenament și acrobații.

Într-o înregistrare video difuzată pe rețelele sociale, poate fi văzut grupul de șase avioane efectuând o demonstrație la câteva zeci de metri de sol. Unul dintre avioane se înalță și pare să atingă un alt aparat, înainte de a se prăbuși într-un nor de fum.

Avionul prăbușit a căzut ”în afara perimetrului bazei aeriene”, în timp ce al doilea aparat a reușit să aterizeze pe pista aeroportului, precizează armata. Accidentul nu a provocat ”victime la sol printre persoanele care asistau la eveniment”, a adăugat aceasta.

Potrivit site-ului Beja Air Show, formația ”Yak Stars” participa la această paradă împreună cu circa treizeci de grupuri de acrobați venite din diferite țări ale Europei. Organizatorii au prezentat-o drept ”cea mai mare echipă civilă de acrobați din sudul Europei”.

Show-ul aviatic, care a început sâmbătă, a fost ”imediat întrerupt” după accident, potrivit armatei, care transmite ”cele mai sincere condoleanțe” familiei și prietenilor victimei.

Citește și: Moartea președintelui Iranului nu a fost un act criminal. Explicațiile Teheranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel