Cum reduci colesterolul: Două băuturi care fac minuni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pou Anna)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pou Anna)

Colesterolul crescut poate provoca boli de inimă şi accident vascular cerebral, dacă este netratat. Chiar şi creşterea uşoară a valorilor acestuia reprezintă o ameninţare pentru sănătate

Publicitate

Nivelul crescut de colesterol este adesea rezultatul unui stil de viaţă nesănătos şi poate fi prevenit printr-o dietă echilibrată, exerciţii fizice regulate şi anumite suplimente alimentare. Potrivit expertului dr.Tim Bond, de la Tea Advisory Group, două tipuri de ceai ajută la menţinerea sub control şi scăderea colesterolului - ceaiul verde şi negru, scrie Rador, citând dariknews.bg.

O serie de studii au demonstrat că ceaiul negru poate reduce riscul de boli de inimă. Conform cercetărilor, ceaiul negru şi verde ajută la diminuarea colesterolului "rău" din organism. Se crede că acest lucru se datorează catechinelor (antioxidanţilor) din aceste băuturi. În plus, scăderea nivelului de colesterol are loc în doar 12 săptămâni.

ATENȚIE! Consultă medicul înainte de a începe să consumi acest ceai, dacă ai probleme de sănătate.

Vezi și: Cinci alimente care te ajută să rămâi tânăr. Cei care le consumă "nu îmbătrânesc"

Citește și:

Ai colesterolul ridicat? Iată ce dietă trebuie să ții pentru a-l scădea

Colesterolul în sânge poate începe să se acumuleze în vasele de sânge, dacă este prea mult. Depozitele sunt numite plăci şi vă întăresc şi îngustează arterele, permiţând mai puţin sânge să curgă prin ele. Un cheag de sânge se poate forma şi se poate depozita într-o arteră coronară a muşchiului inimii, blocând fluxul de sânge şi provocând un atac de cord. Dacă întrerupe fluxul de sânge către creier, poate provoca un accident vascular cerebral.

Alimentaţia corectă este o parte importantă atât pentru scăderea colesterolului LDL (colesterolul rău), cât şi pentru creşterea colesterolului HDL. Evitaţi grăsimile saturate şi trans. Grăsimile saturate sunt nesănătoase pentru artere şi se găsesc în: carnea roşie, carnea procesat, produsele lactate pline de grăsime, scrie Rador, citând actualno.com.

Ce alimente să evitați complet

Aceste grăsimi nesănătoase nu doar cresc colesterolul LDL, ci şi scad colesterolul HDL. Acesta este motivul pentru care ar trebui să le evitaţi complet, dacă este posibil. Grăsimile trans se găsesc în alimente precum: mâncare prăjită, fast food, produse de patiserie ambalate. În schimb, obţineţi grăsimile din surse mai sănătoase mononesaturate şi polinesaturate, cum ar fi: peşte gras - somon, ton, păstrăv, hering şi sardine, ulei de măsline, rapiţă, şofran, floarea soarelui şi seminţe de struguri, avocado, nuci, seminţe, soia.

Limitaţi alimentele precum untul, brânza, homarul, gălbenuşurile de ou şi organele, care sunt bogate în colesterol. Aveţi grijă la cantitatea de zahăr rafinat şi făină din meniul zilnic. Mâncaţi mai multe cereale integrale, cum ar fi grâu integral, orez brun şi ovăz. Sunt bogate în fibre care ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism. Adăugaţi în meniu legume şi fructe, proteine slabe - pui fără piele, tofu, fasole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel