Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial. Câte căni de cafea e sănătos să bem în fiecare zi? Un răspuns important vine de la medicul Teodor Bădescu.
Pentru a înțelege mai bine efectele cafelei asupra sănătății, medicul Teodor Bădescu a făcut câteva precizări importante în cadrul unui interviu difuzat la DCNewsTV.
Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre cât de benefică este cafeaua pentru sănătate. „Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoarea, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu.
Ulterior, a lansat însă și un avertisment. „În momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul.
Dr Teodor Bădescu a vorbit, în cadrul interviului, și despre consumul de bere, lansând și aici o avertizare importantă.
„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între zece și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus medicul Teodor Bădescu. „În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul, adăugând ulterior: „Este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă e în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”
Cu privire la vin, „medicii recomandă că e bine pentru sănătate dacă consumi un pahar de vin la prânz”.
De asemenea, în cadrul interviului, a lansat un avertisment și cu privire la alimentele procesate, „care, de multe ori, sunt din import, nu știm exact cum s-au cultivat plantele sau cum au fost crescute animalele respective”. „Abuzul alimentar intră în discuție. Poți consuma orice aliment, dar fără să faci abuz!”, a precizat medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News