EXCLUSIV  Două clădiri din Bucureşti, modelate 3D cu ajutorul specialiştilor Leviatan. Romina Posea: Au colaborat arhitecţi, ingineri proiectanţi de structuri, dar şi de instalaţii

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

În cadrul proiectului NetZero Cities, specialiştii Leviatan Design au ajutat studenţii să modeleze 3D două clădiri din Capitală. 

"Noi salutăm şi am răspuns pozitiv acestei invitaţii din partea Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti în proiectul acesta, datorită faptului că el se aliniază cu demersurile noastre privind digitalizarea, sustenabilitatea, dar şi partea de Digital Twin. Şi, cum spuneaţi, şi pe partea legată de eforturile noastre, alături de celelalte firme din compania, Ubitech Construcţii şi E - Confer ID pentru zona academică. Susţinem aceste iniţiative. Suntem implicaţi şi pe partea de internship. În mod punctual, aici a fost partea de susţinere a clienţilor pentru modelarea unor clădiri. Deşi nu am fost integraţi de la început în acest consorţiu, ne-am bucurat să oferim sprijinul universităţii. 

O primă etapă a fost modelarea a două construcţii, a două clădiri. Una dintre ele a fost clădirea EFdeN, o clădire modernă, care se apropie de idealul acela de NetZero. Dar a fost şi o clădire tip, din perioada anilor 80, unifamilială. Colegii noştri din cadrul Leviatan au ajutat la modelarea clădirii cu procesul BIM, cu ajutorul Revit, un program specific de modelare 3D, astfel încât să obţinem rezultate cât mai aproape de realitate. 

Din cadrul firmei noastre au colaborat ingineri, arhitecţi, ingineri proiectanţi de structuri şi instalaţii, care au venit în sprijinul cadrelor didactice şi studenţilor care au participat la proiect. Am avut o perioadă cu trei studenţi de la o universitate din Franţa care au venit în internship în cadrul TCB, şi au fost sprijiniţi. Acum proiectul se continuă cu studenţii români, pentru a finaliza modelarea clădirii", a declarat Romina Posea, şef birou Planificare și îmbunătățire continuă procese la Leviatan Design și Ubitech Construcții.

CITEŞTE ŞI NetZero Cities, proiectul care vrea să schimbe oraşele din România cu bani din PNRR. Trei oraşe sunt deja implicate

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel