Două femei au rămas fără 325.000 de euro, după ce au crezut că Brad Pitt s-a îndrăgostit de ele și vor avea "un viitor împreună"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Două femei au crezut că Brad Pitt s-a îndrăgostit de ele și vor avea "un viitor împreună".

Poliția spaniolă a arestat cinci persoane acuzate că au înșelat două femei de 325.000 de euro, după ce le-au păcălit online că ar fi Brad Pitt. Suspecții au luat legătura cu femeile pe o pagină de internet dedicată fanilor actorului și le-au făcut să creadă că „au o relație sentimentală cu el”, au declarat luni polițiștii din Spania într-un comunicat, scrie The Guardian.

Astfel păcălindu-le că ar vorbi cu Brad Pitt, membrii grupării le-ar fi încurajat apoi pe femei să investească în diverse proiecte care nu existau în realitate. O femeie, din regiunea de sud a Andaluziei, a rămas fără 175.000 de euro, în timp ce cealaltă, din Țara Bascilor de Nord, a pierdut 150.000 de euro.

Cum le-au păcălit pe femei



„Indivizii, pentru a captura victimele, le-au studiat rețelele sociale și le-au făcut un profil psihologic, descoperind astfel că ambele femei erau două persoane vulnerabile, lipsite de afecțiune și în stare de depresie”, a spus poliția.

„De asemenea, au folosit platforme de mesagerie instantanee pentru a schimba mesaje și e-mailuri cu cele două femei, până când au ajuns la un punct în care au crezut că vorbesc pe WhatsApp cu însuși Brad Pitt, care le-a promis o relație romantică și un viitor împreună”, au mai explicat oamenii legii.

Poliția a arestat cinci persoane în regiunea de sud a Andaluziei. Totodată, anchetatorii au percheziţionat cinci case în cadrul operaţiunilor lor, confiscând mai multe telefoane mobile, carduri bancare, două computere şi un jurnal „în care erau notate frazele folosite de escroci pentru a-şi înşela victimele”. Ofițerii au reușit să recupereze 85.000 de euro din suma pe care aceștia o primiseră de la cele două femei înșelate.

Nouă înșelătorie în România. "Dosarul d-voastră a fost aprobat"! O femeie a rămas fără 36.000 de euro

Astfel de înșelătorii sunt populare și în România, iar escrocii încearcă mereu să fie inventivi. În luna mai, o femeie a rămas fără peste 36.000 de euro, după ce a devenit victima unei înșelătorii.

"'Dosarul d-voastră a fost aprobat!' - mesaj ce a condus la pierderea a peste 36.000 de euro. La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-a prezentat o femeie în vârstă de 72 de ani, victimă a infracţiunii de înşelăciune în mediul online. Primele verificări efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au relevat faptul că, dorind să obţină un împrumut pentru a nu pierde dobânda depozitelor pe care le avea, ar fi conferit credibilitate mesajelor unei persoane despre care credea că o cunoaşte, care şi-a însuşit calitatea de expert financiar.

În schimb, în spatele acestor mesaje transmise pe o reţea de socializare se afla o altă persoană, care ar fi determinat-o să instaleze pe telefonul mobil o aplicaţie de control la distanţă. La scurt timp şi-a dat seama că i-au fost desfiinţate trei depozite, prejudiciul fiind de aproximativ 36.500 euro", a precizat atunci purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş (IPJ) Maramureş, Florina Meteş. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel