Două firme din România, judeţul Timiş, şi-au închis activitatea şi au anunţat ITM că au disponibilizat toţi angajaţii.
Update: NIS Petrol vine cu clarificări.
în vederea unei informări corecte și complete a cititorilor, compania NIS Petrol vine cu următoarea precizare:
„În vederea continuării activității diviziei de explorare și producție experimentală în cele mai bune condiții, NIS Petrol a decis reorganizarea lucrului în schimburi, prelungind durata de la 7 la 15 zile consecutive, pentru echipele operatorilor de sondă. Măsura nu are în vedere scăderea numărului de ore lucrate și nici numărului de angajați, scopul fiind reducerea frecvenței deplasărilor personalului în perioada următoare. Ea vizează menținerea sănătății angajaților și vine astfel în întâmpinarea cerințelor autorităților responsabile privind limitarea cât mai puternică a deplasării persoanelor, în vederea reducerii riscului de infectare cu COVID-19."
Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Timiş a fost anunţat, joi, de reprezentanţii a două firme din judeţ, cu capital străin, că şi-au închis activitatea şi au disponibilizat toţi salariaţii, iar Nis Petrol va lucra cu angajaţii în ture de câte 15 zile pe lună fiecare, ca urmare a crizei provocate de coronavirus.
Şeful ITM Timiş, Pavel Kasai, a declarat joi că notificările privind măsurile luate de întreprinderile mici şi mijlocii sau de marile companii în legătură cu activitatea desfăşurată abia de acum încep să sosească.
"Este vorba despre două firme străine care au disponibilizat toţi angajaţii, una olandeză cu 159 de angajaţi şi o firmă italiană cu 40 de angajaţi. Şi-au închis activitatea şi au concediat toţi angajaţii. La Nokia, din cei 2.489 de angajaţi, 85% au intrat în telemuncă. Şi firma Nis Petrol ne-a anunţat că lucrează 15 zile cu o parte din angajaţi şi 15 zile cu ceilalţi", a explicat Pavel Kasai.
Compania care are cei mai mulţi angajaţi din Timişoara, Continental Automotive, a fost notificată de ITM Timiş cu privire la măsurile pe care le va lua în privinţa activităţii şi a angajaţilor, dar încă nu a trimis nicio decizie scrisă.
"Cei de la Continental Automotive (care are în jur de 10.000 de angajaţi - n.r.) au sunat, dar oficial nu au trimis nimic, însă vor să reducă activitatea. Noi am trimis notificarea, suntem în discuţii, dar încă nu a venit nimic oficial de la ei", a mai precizat Pavel Kasai, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News