Află ce declarații a făcut Călin Rangu, lector universitar în cadrul Universității ”Danubius” din Galați, despre educația financiară.
„Vin generații noi, educația financiară este un fenomen continuu, un fenomen care se produce pe întreaga durată a vieții și nu putem spune că facem o campanie acum sau peste un an sau am făcut acum 2 ani și a crescut nivelul de educație financiar. E un proces continuu și ține mai mult, până la urmă, de momentul începerii acestei educații. În momentul în care se începe cât mai devreme, (...) copiii vor veni singuri către părinți cu propuneri, întrebări, de ce nu ne asigurăm, de ce nu facem asta sau de ce facem altceva. Deci rolul de educație generală până la urmă este foarte important.
(...)Deci este nevoie până la urmă de o educație generală, o educație privind comportamentele, nu neapărat cunoștințele. Competențele sunt în general constituite din cunoștințe și aptitudini. Aptitudinile trebuie dezvoltate foarte mult, iar pentru a putea să atingem acele segmente care au nevoie de astfel de aptitudini trebuie să le punem într-o formă care să fie cât mai atractivă. Trăim într-o societate dematerializată, informatizată, în care toată lumea este pe mediile sociale. (...) Până la urmă, totul trebuie transformat în gaming. Dacă tu nu faci educație financiară sub forma unui joc ca acel om, acel copil, acel tânăr să participe și să aibă o emoție pozitivă, șansele sunt foarte mici de reușită.
Se spune că în viitor vor fi două industrii care sunt de mare succes, cea de asigurări și cea de divertisment, pentru că amândouă apelează la emoții. Asigurările, până la urmă, beneficiază de emoțiile negative ale oamenilor, de apelul la management-ul riscurilor, ca să o spunem într-o formă mai academică, sau la frica generată de un cutremur, de un eveniment, de un accident care practic le poate duce în faliment personal. Sunt acele emoții negative și asigurările vin să compenseze financiar riscul acelor pierderi.
Avem emoțiile pozitive generate de divertisment și vedem că practic divertismentul în mediile sociale, jocurile, chiar și această inteligență artificială care este creată. De ce toată lumea vorbește de inteligență artificială în acest moment? Pentru că a apărut brusc într-un mod foarte distractiv. (...) Deci este foarte clar că astfel de lucruri atrag ca oamenii să intre, să vadă și, până la urmă, să se simtă bine și să utilizeze un anumit tool (n.r. instrument) pentru că apelează la anumite emoții”, a transmis Călin Rangu, lector universitar în cadrul Universității ”Danubius” din Galați.
Urmărește conferința aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News