Directorul general al companiei qatareze Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat, într-o întâlnire cu ministrul român al Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, că intenţionează să înceapă o investiţie mijlocie în România. Există posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investiţii din ţara sa, Qatar Investment Authority, informează ministerul de resort.
Potrivit MMACA, la întoarcerea spre România din vizitele de lucru efectuate în Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud, ministrul Ilan Laufer a efectuat o escală de câteva ore în capitala Qatarului, unde a avut întâlniri de lucru cu liderii a două dintre cele mai mari grupuri de firme din Qatar: Power International Holding şi Al-Faisal Holding.
Cu acest prilej, directorul general al Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat, a afirmat că intenţionează să înceapă cu o investiţie mijlocie în România, existând posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de investiţii din ţara sa, Qatar Investment Authority (QIA), iar preşedintele Al-Faisal Holding, Shaikh Faisal bin Qasim Al-Thani, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Oamenilor de Afaceri Qatarezi, a informat că, în urma unor contacte recente cu mediul de afaceri din România, a fost pe punctul de a achiziţiona un hotel. În context, acesta şi-a exprimat dezideratul concretizării unei astfel de investiţii cu prilejul proximei vizite pe care o va face în România.
"Ambii au asigurat totodată asupra disponibilităţii companiilor din compunerea grupurilor lor de a derula afaceri în parteneriat cu firme româneşti. Cei doi interlocutori şi-au manifestat, de asemenea, interesul pentru a efectua, în viitorul apropiat, vizite de prospectare a oportunităţilor concrete de investiţii în România", se spune în comunicatul MMACA.
La rândul său, ministrul Ilan Laufer a prezentat demersurile iniţiate de Guvernul României pentru susţinerea şi încurajarea celor care vin cu proiecte viabile de dezvoltare în ţara noastră, respectiv Legea Parteneriatului Public Privat, schemele de ajutor de stat, atragerea de fonduri europene, stimularea mediului de afaceri prin programe destinate afacerilor mici şi mijlocii, cărora li se pot alătura şi parteneri externi, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu