Două mici ''vaci de mare'' pot fi urmărite non-stop prin live streaming

Două mici ''vaci de mare'' pot fi urmărite non-stop prin live streaming în Thailanda.

Imaginile difuzate duminică în direct cu Mariam şi Jamil, doi pui de dugong deveniţi celebri în Thailanda datorită reţelelor de socializare, au permis creşterea nivelului de conştientizare cu privire la necesitatea protejării oceanelor şi a acestor mamifere marine, denumite şi "vaci de mare", specie ameninţată cu dispariţia, relatează AFP.

Mariam şi Jamil, două animale micuţe şi dolofane, salvate de Centrul de Biologie Marină din Phuket, o staţiune în sud-vestul ţării, sunt filmate de 24 de ore din 24, în mare, în două zone diferite, din nu mai puţin de opt unghiuri.

Experţii cred că Mariam - un exemplar femelă - are aproximativ şase luni, iar Jamil ar fi de două ori mai tânăr. În mod obişnuit, puii de dugong nu pleacă de lângă mamele lor timp de cel puţin un an.

Mariam a fost găsită eşuată pe o plajă din sud-vestul Thailandei în luna mai. După ce veterinarii thailandezi au început să publice fotografii cu Mariam pe reţelele de socializare, puiul a devenit un veritabil fenomen pe reţelele de socializare. Ea a fost eliberată în apropiere de insula Libong din provincia Trang.

Veterinarii au pus separarea sa de mamă pe seama activităţilor umane, precum pescuitul.

Femelele de dugong îşi alăptează puii în timp ce înoată, situaţie pe care veterinarii nu pot să o imite. Membrii echipei, care preconizează că se vor ocupa de Mariam timp de încă un an, folosesc o canoe denumită "mama portocalie", datorită culorii în care a fost vopsită, pentru ca puiul de dugong să o urmeze şi să se antreneze în tehnicile de înot.

Jamil, care este, de asemenea, orfan, a eşuat la rândul său, în urmă cu o săptămână, puţin mai sus în zona de coastă.

Noi le arătăm în direct pentru că nu vrem ca oamenii să meargă să-i deranjeze pentru a vedea unde se află în prezent, a declarat Kongkiat Kittiwatanawong, directorul Centrului de Biologie Marină din Phuket.

Exemplarele de dugong, dintre care 250 trăiesc în apele din sudul Thailandei, sunt frecvent rănite de elicele ambarcaţiunilor cu motor şi sunt vânate uneori pentru carne, a notat organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF). Habitatele lor din zonele costiere sunt în scădere, în special din cauza turismului, a poluării şi urbanizării regiunilor de coastă", a deplâns WWF într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel