Două minore, la un pas să fie răpite de pe stradă. Liviu Chesnoiu, avertisment pentru părinți: Sunt proxeneți de regulă, le răpesc pentru prostituție, să spunem lucrurilor pe nume

Două minore, la un pas să fie răpite de pe stradă. Liviu Chesnoiu. FOTO: Freepik @doidam10
Două minore, la un pas să fie răpite de pe stradă. Liviu Chesnoiu. FOTO: Freepik @doidam10

Două fete, de 12 și 14 ani, au trecut printr-o tentativă de răpire, în plină stradă, în Săftica. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, transmite un mesaj important pentru părinți. 

Două fete, de 12 și 14 ani, au trecut prin momente de groază după ce doi indivizi au încercat să le răpească în plină stradă, în localitatea Săftica din județul Ilfov, notează Realitatea Plus.

Polițiștii sunt acum pe urmele indivizilor extrem de periculoși. Potrivit vecinilor, fetele au scăpat deoarece una dintre ele a țipat în momentul în care au fost trase în mașină, una de culoare neagră, cu geamuri fumuri și numere de Bacău. Localnicii spun că unul dintre bărbați este chel și cu barbă lungă, în timp ce al doilea purta o cagulă în timp ce încerca să le răpească pe cele două fete,

Potrivit sursei menționate, până acum au fost depuse trei plângeri în acest sens, dat nu s-a deschis un dosar penal. Mai mult, starea psihică a celor două fete nu este una bună, iar oamenii se tem să își mai lase copii să se joace pe stradă.

Liviu Chesnoiu: ”Le pândește răul de peste tot”

În acest context, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a atras atenția părinților, mai ales că există un număr tot mai mare de fete și femei răpite.

”Astfel de cazuri sunt numeroase, poate că dvs trageți un semnal de alarmă din când în când și trebuie să fie foarte atentă familia, fiindcă aceste copile trebuie educate, învățate să nu vorbească cu străinii. Dacă se oprește o mașină lângă ele, să fugă, să ceară ajutor.

Vedeți dvs, dacă nu țipa fetița poate că acești indivizi duceau planul la un final. Ei sunt proxeneți de regulă, le răpesc pentru prostituție, să spunem lucrurilor pe nume. Asta se întâmplă și dispar foarte multe fetițe, foarte multe femei în țara aceasta.

Există un număr foarte mare de persoane care sunt date dispărute și pe care nu le mai găsim niciodată, pentru că ele intră într-un mecanism de acest gen, sunt drogate, sunt bătute, sunt traficate și nu mai știm nimic. Foarte rar ele reușesc să fugă, să scape, și să ajungă din nou în familie sau în țară.

Mare atenție. Aceste copile, să se știe, cum se procedează în țările civilizate. Nu ai voie să vorbești cu străini, nu te duci la o mașină care oprește lângă tine, nu interacționezi cu străini, nu primești nimic de la străini.

Copilele acestea trebuie învățate foarte clar cum să procedeze în astfel de situații”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, la Realitatea Plus, subliniind că în cazul celor două fete, acestea vor fi conștiente de ceea ce vor trebui să facă în viitor, mai ales că au trecut printr-un șoc foarte puternic.

”Copiii de astăzi, toată ziua sunt cu ochii în telefon, de regulă. Dacă nu ai telefonul, ești într-o realitate, nu într-o realitate virtuală. Ai căștile în urechi, telefonul, te uiți la el, și nu mai știi ce se întâmplă în jurul tău.

Trebuie să știe foarte bine, copilele acestea, că le pândește răul de peste tot. Și toate mașinile acestea suspecte trebuie să fie evitate.

Camerele de luat vederi trebuie să funcționeze, așa s-a rezolvat cazul de la Mangalia, unde am avut o puzderie de camere de luat vederi și din aproape în aproape s-a ajuns foarte repede la rezolvarea acestui caz”, a mai spus Chesnoiu.

Citește și: Crima din Mangalia, raport psihologic înfiorător: ”Mă uitam în ochii Alinei”. Nu există nici măcar un gest care să arate un strop de omenie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel