Două orașe dn Franța, dispuse să găzduiască refugiați din Fâșia Gaza

FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

Două orașe din Franța sunt dispuse să primească și refugiați palestinieni. Au ”istoric” de găzduire a refugiaților din Siria, Ucraina și Afganistan.

Două orașe din Franța, Metz (nord-est) și Lille (nord), și-au anunțat disponibilitatea de a primi refugiați din Fâșia Gaza, scrie Agerpres.

Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului de dreapta Les Republicains (Republicanii) a declarat că orașul și-a anunțat voluntariatul la ministerul francez de externe.

El a declarat că sunt așteptate în primul rând familii care fug de războiul purtat de Israel împotriva grupării palestiniene Hamas, conflict care ”provoacă o dramă umanitară imensă și afectează populații nevoite să părăsească acest teritoriu (Gaza) devenit câmp de luptăm, fără niciun adăpost posibil”.

De asemenea, Grosdidier a arăta că localitatea cu aproximativ 120.000 de locuitori ”a contribuit întotdeauna la primirea refugiaților victime ale războaielor”, în special sirieni și ucraineni.

Oferta sa a venit ca reacție la o cerere a ministerului de externe de la Paris, a precizat joi primăria.

”Acord” pentru a găzdui doi artiști din Palestina

Primăria socialistă din Lille, un oraș cu o populație de 230.000 de locuitori, care s-a mobilizat în ultimii ani pentru primirea unor afgani și ucraineni, a comunicat agenției France Presse că a ”primit acordul pentru a găzdui doi artiști palestinieni” și este dispusă să primească și alții. Instituția nu a precizat despre al cui acord este vorba.

Gruparea Hamas a lansat în 7 octombrie un atac împotriva Israelului, fiind cel mai sângeros atac din ultimii 50 de ani, și în urma căruia au murit aproape 1.200 de persoane, majoritatea civili, iar peste 250 de persoane au fost răpite.

Citește și: Războiul din Gaza, departe de a se termina. Consilier: Încă șapte luni de luptă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel