Două persoane, arestate pentru trafic de droguri de mare risc

FOTO: Captura video DIICOT
FOTO: Captura video DIICOT

Două persoane care au fost prinse în flagrant cu droguri de mare risc, în cadrul Planului de acțiune Blocada, au fost arestate pentru 30 de zile.

Două persoane prinse în flagrant cu droguri de mare risc, într-un autoturism, au primit mandate de arestare de 30 de zile,  una dintre acestea, șoferița fiind bănuită că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, o a treia persoană este acuzată de  favorizarea infractorului.

”În urma unui apel la 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov - Secţia 5 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cadrul Planului de acţiune Blocada, au depistat în flagrant delict două persoane care ar fi deţinut, într-un autoturism, în vederea comercializării, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc.

Astfel, în urma controlului efectuat de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, au fost descoperite, în autoturism, aproximativ 67 de grame de canabis, 24 de grame de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub numele de cristal), 33 de comprimate ecstasy, cantităţi de cocaină şi MDMA, un grinder, aproximativ 10.000 de lei, un pistol airsoft şi mai multe arme albe”, au transmis procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Conform sursei menționate, una dintre persoanele bănuite, cea aflată la volanul autoturismului, a fost testată cu aparatul din dotare, "reieşind indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive şi, ca urmare, a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice".

”Cel de-al treilea inculpat  a încercat să o ajute  pe inculpată pentru a nu fi trasă la răspundere penală sfătuind-o să nu spună adevărul  cu privire la proveniența sumei de bani descoperită în geantă cu ocazia prinderii în flagrant și  totodată oferindu-se să o ajute să scape de probele care se aflau în autoturism”, se mai arată în comunicatul menționat.

Cele trei persoane - cei doi ocupanţi ai autoturismului şi persoana care ar fi încercat să ajute şoferiţa să scape de răspundere - au fost reţinute de procurorii DIICOT Braşov, prima pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, cea de-a doua pentru trafic de droguri şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe iar cea de-a treia pentru favorizarea făptuitorului.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane care au fost depistate în flagrant cu drogurile în maşină.

Citește și: Rafila: Respingem testarea antidrog în masă a elevilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel