Două persoane, inclusiv un turist britanic de 52 de ani, au murit încercând să salveze niște copii de la înec din Spania

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Bărbatul de 52 de ani a intrat în apă pentru a ajuta copiii, cu vârste de șase și șapte ani, împreună cu alte persoane.

Însă, el și-a pierdut viața alături de un polonez în vârstă de 46 de ani.

Alte două persoane au fost duse la spital cu dificultăți de respirație în urma dramei de astăzi. Naționalitățile lor nu sunt cunoscute, dar se crede că sunt o femeie de aproximativ 20 de ani și un bărbat de 22 de ani.

Nu a fost clar în această după-amiază dacă bărbatul britanic, considerat a fi turist, era în vreun fel înrudit cu copiii.

Dubla tragedie a avut loc în jurul prânzului pe plaja La Roqueta din Guardamar de Segura, la sud de Alicante, în timpul unor rafale de vânt de până la aproape 80 de kilometri pe oră.

Serviciul de salvamari de pe plaja din centrul orașului, unde au avut loc trei înecuri în ultimele două zile, nu este încă funcțional.

Primarul din Guardamar del Segura, Jose Luis Saez, a declarat după dubla tragedie de astăzi: „Trei decese prin înec în ultimele 24 de ore pe plajele din Guardamar.

„Condițiile actuale ale mării sunt foarte periculoase, cu curenți puternici care fac înotul nesigur”, notează DailyMail.

El a adăugat: „Este nevoie de precauție maximă deoarece vremea din weekend va fi instabilă.”

Tragediile din ultimele 24 de ore înseamnă că un număr incredibil de opt persoane s-au înecat acum în provincia Alicante, din care face parte Guardamar del Segura, în primele șapte zile din iunie.

Printre aceștia se numără un irlandez de 76 de ani într-un golf numit Cala Capitan, lângă locul ultimelor trei înecuri.

Celelalte victime ale înecurilor au inclus un pensionar belgian și un bărbat moldovean.

Luni, trei persoane și-au pierdut viața în Calpe, Elche și Orihuela, toate situate în provincia Alicante pe Costa Blanca.

Majoritatea consiliilor de-a lungul coastei nu pun salvamari pe plaje până pe 15 iunie, considerată a fi începutul sezonului de vârf.

O sursă din Garda Civilă a confirmat că unul dintre bărbații decedați era un britanic de 52 de ani.

El a spus: „Două persoane și-au pierdut viața. Una era britanică și cealaltă poloneză. Ambele încercau să ajute doi copii mici care aveau dificultăți în mare.

„Condițiile mării erau destul de rele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel