Fiat 500, oprit de la producție. Apare 500 Ibrida, produs în Polonia. ”Trebuie să facem față acestor realități”

Unsplash
Unsplash

Trei modele celebre de mașini au fost retrase de la vânzare.

Este vorba despre Fiat 500 cu motor pe benzină, care a fost retras de la vânzare, în Marea Britanie, după 17 ani, pe măsură ce Fiat se pregătește pentru lansarea anului viitor a noului model 500 Ibrida.

Un purtător de cuvânt al Fiat UK a confirmat pentru publicația Autocar următorul fapt: comenzile pentru Fiat 500 Hybrid au fost închise, dealerii având suficient stoc până în noul an. Aceeași situație se aplică și fraților sportivi ai mașinii de oraș, Abarth 595 și 695.

Fiat 500e electric, introdus în 2020, rămâne în vânzare

500 Ibrida, practic un 500e echipat cu motorul pe benzină mild-hybrid de 1,0 litri de la modelul care va fi scos din producție, va fi lansat la începutul lui 2025. Spre deosebire de 500 Hybrid, 500 Ibrida nu va fi construit în Tychy, Polonia. Producția va fi mutată la uzina Mirafiori din orașul natal al Fiat, Torino, pe aceeași linie cu 500e.

”Forța noastră motrice și viitorul nostru”

CEO-ul Fiat, Olivier François, a lăudat această decizie ca fiind un angajament față de industria auto italiană, numind țara de origine a brandului „forța noastră motrice și viitorul nostru”. Olivier François a declarat publicației citate faptul că vânzările lente ale modelului 500e au determinat dezvoltarea modelului 500 Ibrida, afirmând: „Este foarte important pentru noi să răspundem așteptărilor oriunde am merge.”

”Trebuie să facem față acestor realități”

El a spus: „Evident, ca toată lumea, am crezut că lumea va trece la electricitate mai repede și că costul electrificării va scădea mai rapid. Dar nu ne-am imaginat că va apărea Covid, că va apărea lipsa materiilor prime și că societatea europeană, nu toată, nu partea cea mai tânăr își va întoarce spatele soluțiilor durabile. Dar aceasta este realitatea. Trebuie să facem față acestor realități.”

Fiat UK retrage și modelul Fiat Panda, pentru a face loc noului Grande Panda

Retragerea modelului 500 survine în contextul în care Fiat UK retrage și modelul Panda, strâns legat de acesta. Acest model va face loc noului Grande Panda, un crossover mai mare care va oferi motoare mild-hybrid pe benzină și electrice.

Cele două modele erau cele mai vechi mașini din Marea Britanie pe care încă le puteai comanda noi direct de la fabrică. Această distincție este acum împărțită de mai multe modele care datează din 2015.

Între timp, înainte de lansarea modelului 500 Ibrida și a Grande Panda, singurele modele Fiat disponibile pentru comandă vor fi 500e și mai marele 600. Acesta din urmă va fi, temporar, singura sa mașină nouă cu motor pe benzină.

Citește și - Proprietarii de vehicule electrice afirmă faptul că mașinile lor îi îmbolnăvesc. O șoferiță a susținut că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale, dar și căderea părului

Chiar dacă nu este pe deplin sigură că Tesla a fost de vină, o femeie din Statele Unite ale Americii, Georgia, a declarat faptul că problemele ei de sănătate recente au dispărut după ce a vândut mașina, stârnind un val de confirmări și povești pe internet. Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel