Două restaurante din Neamț care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de ISU. Funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @evening_tao
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @evening_tao

Potrivit ISU Neamț, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au luat hotărârea de a închide două localuri din Borleşti şi Zăneşti. Cele două funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi intenționau să organizeze petreceri de Revelion.

'În urma activităţilor efectuate la doi operatori economici din comunele Borleşti şi Zăneşti au fost constatate mai multe nereguli. În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor legale, a fost aplicată, pentru ambii agenţi economici, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 30.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi de sigilare a spaţiilor respective, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu', a transmis, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Conform ISU Neamţ, oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor se face doar pentru construcţiile din categoriile comerţ, cultură sau turism care se regăsesc în situaţiile prevăzute de articolele 2 şi 3 din HGR 915/2015.

În cazul în care nu există autorizaţie de securitate la incendiu, nu înseamnă că va fi oprită funcţionarea, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerinţa de securitate la incendiu în condiţiile criteriilor stabilite de lege, arată sursa citată, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel