Astăzi, sâmbătă și duminică sunt ultimele trei zile de dezlegare la pește din postul Crăciunului.
Credincioșii mai au trei zile de dezlegare la pește din acest an, în postul Crăciunului. Astfel, astăzi, sâmbătă și duminică puteți să vă bucurați de câteva preparate din pește după preferințe.
Citește și: Supă de pește grecească, un deliciu în zilele de dezlegare la pește
Ingrediente
4 medalioane de știucă
500 grame de fasole verde (congelată)
1 legătură mică de leurdă
1 legătură de pătrunjel verde
1 ardei iute roșu
1 lingură de unt
100 gr mălai
ulei pentru prăjit
sare, după gust.
Mod de preparare
Medalioanele de știucă porționate se sărează, se dau prin mălai și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins, până devin rumene.
Ardeiul se taie rondele, iar verdețurile se toacă mărunt.
Separat, într-o crăticioară, se încălzește untul, se pune fasolea verde, se sărează și se amestecă. Peste acestea se adaugă ardeiul iute tocat și verdețurile și se amestecă. Se lasă câteva minute cât să se înăbușe împreună și să se amestece aromele.
Montarea preparatului
Știuca prăjită se așează pe patul de fasole verde. Se servește cu mămăliguță caldă.
Ingrediente
1 kg pește (merluciu congelat)
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 morcov
1/2 ardei gras roșu
2 roșii
1 ceapă
1 dovlecel
2 litri de supă de legume sau apă
1/2 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță boia de ardei
sare și piper, după gust
pătrunjel tocat mărunt.
Mod de preparare
Peștele se decongelează, apoi se porționează și se condimentează cu sare și piper, după care se lasă deoparte cât vă ocupați de legume.
Într-o oală încăpătoare puneți legumele tăiate, mai puțin dovlecelul, pe care le înăbușiți, în ulei și o ceșcuță de apă, timp de 10 minute la foc mic. Adăugați supa de legume sau apa, atât cât să acopere legumele cu un deget, și lăsați la fiert pentru 25 de minute.
FOTO: Freepik
Luați de pe foc și dați la răcorit, iar după ce s-au răcorit puțin, legumele se dau prin blender, se mai adaugă din supă, dacă vreți să mai subțiați pasta de legume, puneți din nou pe foc, adăugați legumele, peștele și dovlecelul tăiat bucățele.
Se mai lasă pe foc pentru 10 minute, la foc mic.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu