Două rețete ușoare pentru ultimele zile de dezlegare la pește din postul Crăciunului

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Astăzi, sâmbătă și duminică sunt ultimele trei zile de dezlegare la pește din postul Crăciunului.

Credincioșii mai au trei zile de dezlegare la pește din acest an, în postul Crăciunului. Astfel, astăzi, sâmbătă și duminică puteți să vă bucurați de câteva preparate din pește după preferințe.

Citește și: Supă de pește grecească, un deliciu în zilele de dezlegare la pește

Știucă cu fasole verde și leurdă

Ingrediente

4 medalioane de știucă

500 grame de fasole verde (congelată)

1 legătură mică de leurdă

1 legătură de pătrunjel verde

1 ardei iute roșu

1 lingură de unt

100 gr mălai

ulei pentru prăjit

sare, după gust.

Mod de preparare

Medalioanele de știucă porționate se sărează, se dau prin mălai și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins, până devin rumene.

Ardeiul se taie rondele, iar verdețurile se toacă mărunt.

Separat, într-o crăticioară, se încălzește untul, se pune fasolea verde, se sărează și se amestecă. Peste acestea se adaugă ardeiul iute tocat și verdețurile și se amestecă. Se lasă câteva minute cât să se înăbușe împreună și să se amestece aromele.

Montarea preparatului

Știuca prăjită se așează pe patul de fasole verde. Se servește cu mămăliguță caldă.

Tocană de pește cu legume

Ingrediente

1 kg pește (merluciu congelat)

1 rădăcină de pătrunjel

1 rădăcină de păstârnac

1 morcov

1/2 ardei gras roșu

2 roșii

1 ceapă

1 dovlecel

2 litri de supă de legume sau apă

1/2 linguriță chimen măcinat

1/2 linguriță turmeric

1/2 linguriță boia de ardei

sare și piper, după gust

pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare

Peștele se decongelează, apoi se porționează și se condimentează cu sare și piper, după care se lasă deoparte cât vă ocupați de legume.

Într-o oală încăpătoare puneți legumele tăiate, mai puțin dovlecelul, pe care le înăbușiți, în ulei și o ceșcuță de apă, timp de 10 minute la foc mic. Adăugați supa de legume sau apa, atât cât să acopere legumele cu un deget, și lăsați la fiert pentru 25 de minute.

FOTO: Freepik

Luați de pe foc și dați la răcorit, iar după ce s-au răcorit puțin, legumele se dau prin blender, se mai adaugă din supă, dacă vreți să mai subțiați pasta de legume, puneți din nou pe foc, adăugați legumele, peștele și dovlecelul tăiat bucățele.

Se mai lasă pe foc pentru 10 minute, la foc mic.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel