Două rusoaice, condamnate pentru că s-au sărutat într-o cafenea /video

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Justiția rusă a anunțat marți că a impus o amendă în valoare de 500 de euro pentru două tinere care au fost surprinse sărutându-se într-o cafenea și au distribuit ulterior un videoclip al acestui gest, în contextul represiunii comunității LGBTQ+ din Rusia.

Un simplu cuplu gay care se sărută sau se ține de mână pe stradă poate fi acuzat direct de ”propagandă”, în Rusia. La fel se poate întâmpla și în cazul unei persoane care își exprimă public sexualitatea sau protestează împotriva legislației.

Înregistrarea video, postată pe platforme de socializare, le arată pe cele două femei stând la o masă, schimbând inele și sărutându-se, asemenea unei ceremonii de logodnă.

Acuzatele, două tinere în vârstă de 19 și 24 de ani, al căror nume nu a fost dezvăluit de justiția rusă, au fost găsite vinovate în conformitate cu un articol care interzice "propaganda relațiilor și (sau) preferințelor sexuale netradiționale", a anunțat un tribunal din Krasnodar prin intermediul serviciului de presă pe Telegram.

Tribunalul le-a condamnat la o amendă administrativă de 50.000 de ruble fiecare, echivalentul a aproximativ 500 de euro, chiar dacă acestea s-au "scuzat" în fața polițiștilor anterior.

Într-o imagine obținută de agenția rusă de presă RIA Novosti, una dintre tinere, cu fața cenzurată, explică într-un post de poliție că a fost o "glumă" destinată abonaților lor pe rețelele de socializare.

Potrivit acuzației, "în februarie 2024, cele două locuitoare ale orașului Krasnodar au publicat un clip video care prezenta un comportament indecent într-un loc public".

Începând cu 2013, o lege din Rusia interzice "propaganda" relațiilor sexuale netradiționale adresată minorilor. Odată cu intensificarea generală în societate după invazia rusă din Ucraina, această legislație a fost extinsă în mod semnificativ la sfârșitul anului 2022, interzicând orice formă de "propagandă" LGBTQ+ în presă, pe internet, în cărți și filme.

La începutul lunii februarie, o tânără, Irina Mosina, a fost amendată pentru că a postat fotografii online cu steagul curcubeu, un simbol considerat "extremist" după interzicerea mișcării LGBTQ+ "internaționale" de către autoritățile ruse în noiembrie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel