Două sau trei cești de cafea la locul de muncă de la birou ar putea reduce riscul de moarte prematură, sugerează un studiu

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elena_elizarova
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elena_elizarova

Să bei cafea la birou în timp ce lucrezi te-ar putea ajuta să trăiești mai mult.

Noile cercetări arată că două sau cafele pot compensa parțial efectele periculoase ale statului prea mult pe scaun.

Cercetătorii cred că puternicele efecte antiinflamatorii ale cafelei ar putea contracara daunele provocate de orele petrecute în fiecare zi fără a face mișcare.

Numeroase studii au constatat că o ședere prelungită de șase până la opt ore pe zi este legată de moartea prematură din cauza bolilor de inimă, a diabetului și a cancerului.

Lipsa de mișcare declanșează o inflamație generalizată în principalele organe și țesuturi ale organismului, provocând leziuni care se pot dovedi fatale.

Stilul de viață de tip "couch-potato" ("catrof de canapea" - legumă) a devenit o problemă majoră în Marea Britanie, dar și în alte țări.

Utilizarea din ce în ce mai frecventă a calculatoarelor la locul de muncă - combinată cu creșterea numărului de jocuri pe calculator acasă - înseamnă că o mare parte a populației nu atinge nivelurile de exerciții fizice recomandate.

Cei care stăteau șase ore sau mai mult pe scaun, dar consumau zilnic între două și trei cafele, aveau cu o treime mai puține șanse de a muri din cauza oricărei afecțiuni

NHS estimează că britanicii obișnuiți petrec în medie nouă ore pe zi întinși pe spate.

Acest lucru încetinește metabolismul și dăunează capacității organismului de a controla zahărul din sânge, tensiunea arterială și descompunerea grăsimilor.

Dar cele mai recente cercetări arată că riscurile ar putea fi reduse prin creșterea consumului de cafea.

Oamenii de știință de la Universitatea Soochow din China au analizat datele privind stilul de viață colectate de la peste 10.000 de adulți din SUA pe o perioadă de zece ani.

Voluntarii au fost chestionați cu privire la numărul de ore pe zi pe care le petreceau stând jos, precum și la consumul de cafea.

Rezultatele, publicate în revista BMC Health, au arătat că cei care stăteau șase ore sau mai mult pe scaun, dar consumau zilnic între două și trei cafele, aveau cu o treime mai puține șanse de a muri din cauza oricărei afecțiuni pe parcursul deceniului în care au fost monitorizați.

Cafeaua este băutura preferată a britanicilor, cu aproximativ 98 de milioane de cești consumate în fiecare zi.

Oamenii de știință care au realizat cele mai recente cercetări consideră că ingredientele antioxidante vitale din boabele de cafea sunt cheia pentru a contracara pericolele cauzate de statul prea mult timp pe scaun.

Într-un raport privind descoperirile lor, ei au declarat: "Cafeaua este bogată în substanțe bioactive și există tot mai multe dovezi că poate reduce mortalitatea cauzată de bolile cronice datorită proprietăților sale puternice", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel