Două sisteme Patriot din Ucraina ar fi fost distruse de ruși

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Rusia declară că distrus două sisteme Patriot din Ucraina.

Rușii ar fi folosit rachete balistice Iskander pentru distruge două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa din Ucraina. Cel puțin asta susține Ministerul Apărării rur.

Atacul ar fi avut loc în zona portului Iujne, a declarat ministerul rus într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că şi o staţie radar a fost distrusă, informează Agerpres, citând Reuters.

Ce arată filmările apărute pe internet



Totuși, nu este clar când a avut loc presupusul atac asupra lansatoarelor Patriot. O înregistrare video difuzată pe Telegram de către Ministerul rus al Apărării, în care a fost folosit zoomul pe obiecte dificil de identificat, arată explozii la lumina zilei pe un teren nelocuit din apropierea ţărmului.

Reuters precizează că nu a putut verifica din alte surse declaraţiile ruşilor şi că momentan Ucraina nu a venit cu comentarii în acest sens. Duminică, dimineața devreme, forţele aeriene ucrainene au anunțat că Rusia a atacat Ucraina cu două rachete balistice Iskander, dar nu a oferit mai multe detalii.

Reamintim că România va dona un astfel de sistem Ucrainei, la solicitarea președintelui Joe Biden. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au decis în ultima ședință donarea către Ucraina a unui sistem Patriot, în contextul în care momentan avem doar două operaționale.

VEZI ȘI: De ce donăm un sistem Patriot Ucrainei. Radu Tudor: România nu pierde nimic, ba dimpotrivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel