Douăzeci de exemplare de cocor japonez crescuţi în captivitate au fost eliberaţi anul acesta în sălbăticie în Rezervaţia Naţională Naturală Zhalong din provincia chineză Heilongjiang, relatează marţi Xinhua.
Circa o mie de exemplare de cocor japonez au fost crescute în rezervaţia Zhalong, cel mai mare centru pentru înmulţirea acestei specii aflate pe cale de dispariţie.
Cocorii din rezervaţie sunt învăţaţi să zboare, să vâneze şi să supravieţuiască în sălbăticie.
Rezervaţia a explorat modalităţile cele mai eficiente de dresare a cocorilor crescuţi în captivitate în vederea eliberării lor în sălbăticie pentru înmulţirea populaţiei acestei specii, cu o moştenire genetică sănătoasă.
Totodată, specialiştii din rezervaţie au recurs la tehnologia GPS pentru a localiza cocorii eliberaţi în sălbăticie. Până în prezent, păsările care au fost eliberate în provincia din nord-estul Chinei au fost detectate în Delta Fluviului Galben, în oraşul Yancheng din provincia Jiangsu, dar şi în Coreea de Sud.
Înfiinţată în 1979, rezervaţia a eliberat cu succes în sălbăticie peste 300 de cocori japonezi crescuţi în captivitate.
Populaţia de cocori crescuţi în captivitate în rezervaţia de 2.100 de metri pătraţi este în prezent de peste 500 de exemplare.
Cocorii japonezi trăiesc în general în nord-estul Chinei, în Rusia, Japonia şi Peninsula Coreeană.
Se estimează că în prezent trăiesc în sălbăticie circa 2.400 de exemplare de cocori japonezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu