Dovada că elita Rusiei stătea ca la înmormântare la ceremonia lui Putin, în care a semnat anexarea regiunilor din Ucraina - Galerie Foto

Elita Rusiei a stat ca la înmormântare la ceremonia cu fast a lui Putin, în care a semnat anexarea regiunilor din Ucraina.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat ieri, 30 septembrie, într-un discurs oficial, anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina. La eveniment au fost prezenți mai mulți lideri din Rusia, inclusiv Nicolae Patrușev, cel despre care se spune că este succesorul lui Putin, Serghei Șoigu, ministrul Apărării al Rusiei, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, dar și Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor. Ceremonia a avut loc în Sala Sf. Gheorghe, o sală situată în Marele Palat Kremlin. La eveniment au participat sute de oameni, elita din Rusia, printre care miniștri de top, dar și oligarhi. În Piața Roșie, cea mai cunoscută piață din Moscova, au fost amplasate televizoare uriașe pentru ca toți rușii să audă anunțul lui Putin.

VEZI ȘI: Ceremonie cu fast la Kremlin. Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor din Ucraina. "Vreau să fim auziți. Vor fi cetățeni ai Federației Ruse"

Ce a uitat Putin la ceremonia sa 

Doar că liderului de la Kremlin i-a scăpat un detaliu. A uitat să le ordone invitaților la ceremonie să zâmbească, să mimeze măcar că sunt entuziasmați de anunțul său și de anexarea teritoriilor din Ucraina. În timp ce Putin își ținea discursul aberant în care acuza SUA și Occidentul de furt și de faptul că și-ar dori distrugerea Rusiei, afirmând că Moscova luptă pentru pace, chiar în timp ce soldații lui probabil bombardau alte zone din Ucraina, elita Rusiei stătea ca la înmormântare. Rusia-1, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei, a transmis în direct evenimentul, iar în unele momente, pe lângă imaginile cu Putin, au fost difuzate și imagini din sală.

Oamenii au putut fi văzuți cu fețe posomorâte, unii plictisiți, iar o femeie părea să lăcrimeze. Dintre toate imaginile difuzate de Rusia-1 nu am văzut nici măcar o față fericită, nici un om care să pară că e încântat, mândru de anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina. În anumite părți ale discursului lui Putin, în mare parte când vorbea despre război, despre Occident și SUA, acuzând "dictatura pumnului", în sală au putut fi văzute unele fețe încruntate.

Rusia, o țară democrată?

Alții în schimb stăteau cuminți și ascultau lunga aberație a lui Putin, dând senzația că le este teamă să schițeze vreun gest, vreo grimasă. Păreau doar niște oameni supuși care își ascultă cu teamă dictatorul. Se ridicau cu toții în picioare și aplaudau, în unele momente, dând senzația că undeva, într-o parte, departe de camere de filmat, e cineva care le arată când trebuie să bată din palme. Putin a vorbit în discursul său și despre democrație, încercând să dea de înțeles că Rusia ar fi mai democrată decât unele țări europene și SUA. Imaginile de la ceremonia sa nu arată deloc a democrație. Într-o democrație oamenilor nu le este frică să se exprime, într-o democrație oamenii se simt liberi să critice, să dezaprobe, să își pună întrebări.

"Occidentul spune că trăiește în libertate, dar, de fapt, lucrurile stau invers, nu există libertate", a spus ieri Putin. Un mesaj ipocrit, în care a uitat să menționeze că în marea lui Rusie oamenii nu au voie să protesteze că sunt imediat arestați, bătuți, încarcerați. A uitat să spună că nu mai are presă liberă pentru că ani la rând i-a persecutat pe jurnaliștii independenți. A uitat să spună că în Rusia nu ai voie să spui "NU Războiului" și că trebuie să aprobi supus tot ce ordonă el, fără să te plângi că mor tați și fii în războiul din Ucraina, că oamenii de rând trăiesc în sărăcie și de multe ori, în prostie. Dar dintre toate astea, Putin a uitat ceva mai important. A uitat să își regizeze marele eveniment ca la carte. Se pare că firele marionetelor s-au mai rupt între timp, iar teatrul a fost un eșec.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel