Dovezi ale vieții extraterestre ar putea fi dezvăluite luna viitoare

Imagine de Daniela Realpe de la Pixabay
Imagine de Daniela Realpe de la Pixabay

Telescoapele de pe Pământ au găsit dovezi ale vieții extraterestre inteligente, iar aceste probe vor fi publicate în mai puțin de o lună, afirmă un specialist.

Simon Holland, care a lucrat la documentare pentru BBC și proiecte finanțate de NASA, a declarat că un program susținut de Universitatea Oxford, care caută semnale extraterestre, a identificat discret „inteligența non-umană în galaxia noastră”.

Un semnal dintr-o regiune din jurul Proxima Centauri, o stea situată la aproximativ 4,2 ani lumină de Pământ

Semnalul — o explozie de unde radio care a durat cinci ore — părea să provină dintr-o regiune din jurul Proxima Centauri, o stea situată la aproximativ 4,2 ani lumină de Pământ.

Echipa de la Oxford a confirmat că analizează semnalul, dar nu a dezvăluit sursa probabilă.

„Ei caută detalii, motiv pentru care există întârzieri în publicarea știrii”, a declarat Holland pentru DailyMail.com despre acest semnal radio ciudat, care a fost intens discutat încă din momentul în care astronomii l-au detectat pentru prima dată pe 29 aprilie 2019.

Holland a descris semnalul ca aflându-se în prezent în „zona de informații reduse”, un termen folosit de scepticul Mick West pentru a descrie cazurile în care datele 'fantastice', dar minime, fac aproape imposibil ca știința să respingă chiar și cele mai incredibile teorii.

„Obstacolele tehnice întâmpinate”, a spus Holland, „sunt legate de semnal. Semnalul este foarte slab”.

Dar, citând o sursă cu cunoștințe directe din cadrul proiectului nonprofit condus de Oxford, Breakthrough Listen, Holland este convins că dovezile se adună în favoarea teoriei că acest semnal provine de la o specie extraterestră avansată.

„Contactul meu este un administrator senior al telescoapelor radio din UE”, a declarat Holland pentru DailyMail.com.

„Am descoperit o inteligență extraterestră non-umană în galaxia noastră”, a spus el, „iar oamenii nu știu despre asta.”

Eforturile de „cercetare a inteligenței extraterestre” (SETI) între contradicții și confirmări

Breakthrough Listen a început ca un proiect de cercetare nonprofit de 100 de milioane de dolari inițiat de antreprenorul, investitorul și fizicianul Yuri Milner, născut în Uniunea Sovietică, în ianuarie 2016.

Eforturile sale de „cercetare a inteligenței extraterestre” (SETI) bazate pe telescoape radio sunt doar o parte din programul mai amplu al miliardarului, Breakthrough Initiatives.

Din 2023, Breakthrough Listen este condus de fizicianul Dr. Andrew Siemion de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Potrivit lui Holland, Breakthrough Listen este pe cale de a confirma că principalul său pilon pentru un mesaj dintr-o civilizație extraterestră, BLC-1, este autentic.

Proiectul a detectat pentru prima dată BLC-1 prin intermediul telescoapelor radio Parkes din Australia în 2019, dar până în 2021 astronomii echipei au început să creadă că este probabil un fals pozitiv sau „un artefact al interferențelor provenite din tehnologii umane de pe Pământ”.

Pe scurt, deși BLC-1 părea să provină de la o lume care orbitează steaua Proxima Centauri, echipa a observat alte semnale de pe Pământ cu care semăna îndeaproape.

Concluzia lor provizorie din 2021 a fost că BLC-1 era mult mai probabil să fie o poluare radio neidentificată provenind de pe Pământ, posibil chiar din Australia.

Dar Holland a spus că Breakthrough Listen ar putea schimba această opinie.

„Semnalul, în loc să fie un zgomot gigantic provenind din tot universul pe care îl auzim prin toate telescoapele radio, era un spectru electromagnetic îngust”, a explicat el.

„Este o sursă punctiformă”, a subliniat Holland în interviul său de joi, ceea ce înseamnă că a fost informat că semnalul este puțin probabil să fie local sau un zgomot din spațiul profund.

„Au găsit dovezi ale unei semnături tehnologice non-umane”, a spus el.

Holland, un educator popular în domeniul științei cunoscut sub numele de „Profesor Simon” pe YouTube, are o carieră lungă în producția de filme pentru BBC, Smithsonian TV și PBS Nova, precum și pentru proiectul „Finding Earth-Killer Asteroids” finanțat de NASA la Universitatea din Hawaii.

„Sunt un editor de film pensionat de la BBC, specialist în departamentul de fapte”, a rezumat Holland pentru DailyMail.com. „Am predat studii media la nivel de masterat după ce am plecat de la BBC.”

Holland a declarat că, din conversațiile sale cu insideri și din propria sa analiză, crede că Breakthrough Listen se află acum într-o cursă împotriva timpului pentru a-i întrece pe cercetătorii guvernamentali chinezi în publicarea descoperirilor lor revoluționare.

„Cercetătorii chinezi ar putea să-i întreacă, cu programul lor FAST [Telescopul Sferic cu Apertură de Cinci sute de metri]”, a declarat Holland pentru Mirror. „Este cel mai mare telescop din lume, după Arecibo.”

Un anunț curios — aproape imediat retractat — din partea publicației susținute de statul Chinez, Science and Technology Daily, a declarat că FAST a descoperit un semnal extraterestru în 2022.

Însă guvernul chinez, cunoscut pentru discreția sa extremă, nu a clarificat până acum retragerea, sau dacă FAST, supranumit „Ochiul Cerului”, a fost orientat spre același semnal BLC-1.

Holland a spus că atât Breakthrough Listen, cât și cercetătorii guvernamentali chinezi se așteaptă să facă curând anunțuri despre confirmarea semnalului lor din partea unei civilizații extraterestre, susține Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel