Dovleacul copt cu usturoi și busuioc este senzațional de bun. Familiile voastre vor fi încântate de acest fel de mâncare.
Rețeta se prepară foarte simplu și rapid.
Veți avea nevoie de:
dovleac - 700 grame,
ulei de floarea soarelui - 30 ml.
usturoi - 4 căței,
piper alb - după gust,
busuioc - 1 linguriță,
sare - 1/2 linguriță,
zahăr - 1/2 linguriță.
Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați-l în porții mici. Turnați 30 ml de ulei într-un bol. Dacă doriți puteți folosi ulei de măsline. Adăugați puțin piper alb sau negru, 1 linguriță de busuioc uscat și 4 căței de usturoi, presați în prealabil. Amestecați bine.
Dacă dovleacul nu este dulce, puteți adăuga puțin zahar în dressing. Bucățile de dovleac se pun într-un bol și se acoperă cu sosul. Amestecați bine. Așezați bucățile de dovleac pe o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Atenție: bucățile de dovleac nu trebuie să se suprapună.
Tava dă în cuptorul încins. Dovleacul se coace la 200 de grade timp de 30 de minute. Poftă bună!
Dovleacul este un o legumă plină de vitamine și minerale. În plus, este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind bine absorbit de organism.
Din acest motiv, gospodinele folosesc destul de des dovleacul pentru prepara diferite rețete delicioase: plăcinte, chec, supe și multe altele.
Cei care adoră această legumă se întreabă: oare este posibil să înghețe un dovleac pentru a-l consuma iarna? Desigur, se poate congela orice fel de dovleac. Important este ca acesta să fie copt.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
Dacă cumpărați un dovleac mare, oricât ați încerca, nu-l veți putea găti deodată. În frigider, un dovleac tăiat poate fi păstrat pentru un timp relativ scurt, cam 3-4 zile, iar apoi se strică.
Dar dacă înghețați restul dovleacului în porții, atunci oricând puteți găti mâncărurile preferate. Pentru a face acest lucru, scoateți pur și simplu o pungă de dovleac din frigider și treceți la treabă.
Dovleacul poate fi congelat atât crud, cât și fiert. Utilizați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.
Aveți nevoie de un dovleac, un cuțit, o placă de tăiat, folie alimentară, recipiente de plastic pentru congelare.
Spălați dovleacul, îndepărtați coaja și semințele. Tăiați-l în cuburi mici. Acoperiți o tavă cu folie alimentară și întindeți pe ea cuburile de dovleac într-un singur strat. Trimiteți tava cu dovleacul tăiat în congelator pentru aproximativ 1 oră.
O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză
Aranjați cuburile congelate de dovleac în recipiente de plastic, pe care le veți depozita în congelator.
Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci.
Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?
Iată ingredientele de care ai nevoie:
0,5 pepene galben,
1 lingură suc de lămâie,
2 lingurițe de scorţişoară,
2 lingurițe de miere,
30-40 grame de unt,
ciocolată rasă.
Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu