Dovleac tăiat în felii subțiri și băgat la cuptor cu miere și condimente. Rezultatul te va surprinde total

Foto Pexels
Foto Pexels

Sunt numeroase beneficii pe care le aduce dovleacul în organismul nostru, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. 

„În loc să facem din dovleac felinare de Halloween, n-ar fi mai bine să-l mâncăm? Și nu în plăcintă, cum am fost obișnuiți, ci tăiat în felii subțiri și băgat la cuptor cu un pic de ulei, miere și condimente... plus brânză din plin. Combinația de dulce cu sărat e mai presus de cuvinte.

Plusuri:
- multe fibre apă potasiu și puține calorii, deci ideal pentru slăbit
- satisface pofta de dulce și are un indice glicemic mic (glucide cu absorbție lentă), deci poate fi consumat și în caz de diabet
- betacaroten (provitamina A) din belșug, cu acțiune antioxidantă”, a precizat Mihaela Bilic pe contul de Instagram. 

„O felie de dovleac are tot atâtea calorii cât o felie de pâine (80cal), dar conține 4mg provitamina A (dublu rației zilnice), 2mg fier, 450mg potasiu și 3g fibre. Nu aruncați semințele de dovleac, sunt cel mai bun remediu împotriva afecțiunilor de prostată la bărbați.

Porția corectă este generoasă, ca în cazul tuturor legumelor, atenție însă la ulei, miere și brânză!!!!”, a conchis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel