Dovleceii murați sunt o minune a lumii culinare. Sunt crocanți, suculenți, versatili și foarte gustoși. În plus, se pregătesc foarte repede!
Dovleceii murați sunt gata în 15 minute și pot fi pregătiți într-o pungă, la fel ca și castraveții. Adaugă condimentele preferate, sare, zahăr și oțet.
Ingrediente:
dovlecei - 700 grame,
ceapă - 100 grame,
mărar - 1 crenguță,
usturoi - 2 căței,
sare - 1 lingură,
zahăr - 0,5 linguriță,
muștar Dijon - 1 linguriță,
piper roșu - 0,3 linguriță,
piper negru - 0,5 linguriță.
Se spala dovleceii, se usucă, se taie în felii de 0,5-1 cm grosime. Pune feliile într-o pungă cu fermoar.
Curăță și taie ceapa rondele, iar usturoiul se trece printr-o presă. Adaugă ceapa și usturoiul în punga cu dovlecei.
Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană
Se spală și se toacă mărarul. Poți adăuga pătrunjel și coriandru dacă dorești. Adaugă verdeață în punga cu dovlecei.
Se adaugă apoi toate condimentele, oțetul și muștarul. Închide punga și amestecă bine, astfel încât totul să fie distribuit uniform între dovlecei.
Pune punga în frigider pentru 15 minute. Dovleceii murați se pun într-un bol, se adaugă ulei de măsline și se servesc pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News