Încercați această rețetă pentru un preparat savuros din dovlecei.
Dovleceii preparați după această rețetă sunt foarte fragezi, suculenți, aromați și delicioși.
Veți avea nevoie de:
dovlecii - 0,5 kg,
smântână 20% - 300 grame,
2 ouă,
făină - 60 grame,
usturoi - 10 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei de floarea soarelui - 5 ml,
sare după gust.
Se spală dovlecelul și se taie rondele de 3-4 mm grosime.
Pentru pane, combinați 100 grame de smântână cu două două ouă, 60 grame de făină și sare. Amestecați bine. Înmuiați feliile de dovlecei în aluat și prăjiți-le la foc mediu, sub capac, într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
Feliile de dovlecel se prăjesc pe ambele părți. Scoateți feliile prăjite pe un prosop de bucătărie, ca să se elimine uleiul în exces.
Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie
Pentru sos, combinați 200 grame de smântână, cu usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Amestecați. Poftă bună!!!
Dovleceii pot fi păstrați proaspeți pe tot parcursul iernii. Pentru acest lucru, nu este necesar să ai pivniță, deoarece este posibil să depozitezi legume și în apartament.
Pentru a păstra dovlecelul proaspăt până în primăvară, este important să alegi soiurile potrivite și să pregătești fructele pentru depozitare. În plus, este suficient să urmezi câteva reguli simple.
Nu toate tipurile de dovlecel sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung: unele soiuri trebuie consumate imediat după recoltare.
Medalioane delicioase din vinete. Rețeta rapidă și sănătoasă
Condițiile optime pentru păstrarea dovleceilor sunt: o temperatură de la 4 până la 10 grade și o umiditate de aproximativ 80%. Astfel de condiții există într-o pivniță, dar le puteți crea și acasă.
Dacă ai un subsol sau un garaj, organizarea depozitării legumelor este foarte simplă. Ia o cutie cu paie și pune în ea dovleceii. Controlează mereu temperatura aerului din cameră și nu uita să o ventilezi.
Poți depozita recolta de dovlecei în apartament. Cel mai bun loc ar fi o cutie, care va fi ținută pe un balcon închis și izolat. Cutia poate fi pusă și sub pat, dar în acest caz, va trebui să verifici mai des legumele.
Prăjitură delicioasă cu fructe: nu te vei plictisi niciodată de acest desert
Când pui dovleceii într-o cutie, așează paie sau înfășoară fiecare legumă în hârtie. Acest lucru le va ajuta să reziste mai mult timp.
Verifică periodic legumele. Dacă descoperi că una sau mai multe au început să se strice, să se usuce sau să mucegăiască, îndepărtează-le imediat pentru ca alți dovlecei să nu se infecteze.
Cu această rețetă, untul făcut acasă va fi mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket.
Ca toate preparatele făcute în casă, untul are avantaje semnificative față de cel cumpărat. În primul rând, pregătindu-l în casă, putem fi cu adevărat siguri de autenticitatea produselor folosite.
În plus, ne permite să economisim niște bani la cumpărături și nu trebuie să ne schimbăm planurile pentru cină, dacă ne dăm seama, în ultimul moment, că lipsește din frigider.
Ruladă din dovlecei: după ce o vei gusta, nu vei mai prăji niciodată aceste legume
Este foarte simplu să faceți unt acasă. Este suficient să urmați pașii acestei rețete. Pentru a face propriul unt de casă, veți avea nevoie doar de smântână lichidă proaspătă și neîndulcită, scoasă din frigider. Bateți bine smântâna rece cu un mixer de bucătărie. Continuați acțiunea până vedeți că untul se separă de zer. Stoarceți untul cu mâinile pentru a îndepărta zerul. Apoi, dați-i forma clasică de „pâine” și puneți-l la frigider.
Untul de casa are un gust mai delicat decât cel achiziționat din supermarket și, din acest motiv, este potrivit pentru prepararea unor tartine delicioase, care sunt servite ca aperitiv.
Dacă doriți, puteți să aromatizați untul cu diferite arome: busuioc, rozmarin sau cimbru. Dacă, pe de altă parte, doriți să faceți unt sărat, adăugați doar un praf de sare în timpul preparării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News