Dovleceii pane cu sos de usturoi se află pe lista de bucate a românilor. Sunt delicioși și se prepară ușor. Nu stai ore în șir în bucătărie.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- ulei
- 100 g făină
- 2 ouă
- 5 căței de usturoi
- 1 iaurt/ smântână
- sare
- piper
Vezi și: Salată de ROȘII cu BRÂNZĂ. Rețeta de sezon fantastică!
Cum se prepară
Se taie dovlecelul în felii subţiri, fără să se cureţe de coajă şi se sărează. Trebuie lăsaţi aproximativ 10-15 minute până ce iese la suprafaţă o zeamă, pe care mai apoi o ştergi, scrie clickpoftabuna.ro. Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul dcapătă o consistență ca de smântână.
Se bagă fiecare feliuţă de dovlecel în acest aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant. Într-un bol, se pisează usturoiul, se adaugă sarea şi verdeaţa, se pune iaurtul sau smântâna. Dovleceii se servesc alături de acest sos.
Vezi și: Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Secretul gospodinelor pricepute. Este atât de simplu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu