Dovleceii pane de post, cu usturoi, se pregătesc foarte ușor și reprezintă un preparat perfect pentru perioada de postire.
Ingrediente
doi sau trei dovlecei
patru căţei de usturoi pisaţi
o ceaşcă de făină
ulei
sare şi piper după gust
patru linguri de muştar
patru linguri de apă
mărar proaspăt tocat
Vezi și: Plăcintă cu legume. Rețeta de post de care nu te mai saturi
Cum se prepară
Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasă cu coajă sau îi poţi curată, în funcţie de preferinţe. Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează, scrie divahair.ro. Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform. Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie. Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat.
Vezi și: Chiftele de post. Cel mai delicios preparat. Rețeta rapidă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu