Încearcă această rețetă pentru un preparat savuros din dovlecei.
Dovleceii pot deveni o gustare bestială și pot completa o masă în timpul iernii. În această rețetă, dovlecelul seamănă la gust cu ciupercile murate.
Ingrediente:
3 kg de pulpă de dovlecel;
3 morcovi mari,
15 căței de usturoi,
1 legătură de pătrunjel,
1 legătură de mărar,
10 linguri de ulei vegetal,
10 linguri de oțet,
5 linguri de zahăr,
4 linguri de sare,
1/3 linguriță de piper negru.
Legumele se spală și se usucă. Dovlecelul se taie cuburi, morcovi - felii, iar verdeața și usturoiul - se toc mărunt. Într-un bol mare puneți toate legumele tocate și verdeața.
Adăugați apoi 10 linguri de ulei vegetal, 10 linguri de oțet, 5 linguri de zahăr, 4 linguri de sare și 1/3 linguriță de piper negru.
Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară
Lăsați bolul deoparte până când legumele eliberează zeama. După 5 ore, umpleți borcanele curate și acoperiți-le cu capace. Borcanele se pun într-o oală cu apă rece, pe fundul căreia ați pus un prosop. Turnați apă rece, care trebuie să ajungă până la capace. Fierbeți borcanele circa 40 de minute.
După ce timpul a trecut, așezați borcanele cu capul în jos, acoperite cu o pătură groasă. Când se răcesc, borcanele se pun în cămară. Poftă bună!
Pentru iarnă, puteți pregăti cu ușurință un „înlocuitor de măsline”: prune murate, care pot fi servite cu carne.
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.
Ingrediente:
450 grame de prune;
1 lingură de ulei vegetal;
2,5 lingurițe de sare;
4 lingurițe de zahar;
2,5 lingurițe de oțet (9%);
1-2 foi de dafin;
4-5 cuișoare.
Uscați prunele spălate bine și înțepați-le cu scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.
Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.
Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Cum se prepară marinada: Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.
Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.
Borcanele cu prune trebuie depozitate, apoi, într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!
Pentru iarnă, puteți face o dulceață neobișnuită din dovlecei, care la gust seamănă cu ananasul.
Această dulceață pentru iarnă poate fi pregătită rapid și păstrată la temperatura camerei. Durează 30 de minute să o prepari și are 50 de calorii.
Ingredientele:
1 kg de dovlecel;
500 ml suc de ananas;
1 pahar de zahăr;
1 gram de vanilie;
2/3 linguriță acid citric.
Dovleceii decojiți se taie în felii de circa 1 cm grosime. Scoateți toate semințele. Transferați feliile de dovlecel într-o cratiță, adăugați zahărul, vanilia, acidul citric și turnați zeama de ananas.
Puneți oala pe foc. După ce conținutul cratiței începe să fiarbă, țineți-o pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.
Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii
Sterilizați borcanele și capacele. Transferați dovleceii în borcanele fierbinți, umpleți-le cu suc și închideți-le cu capacele fierbinți. Dovlecelul preparat astfel poate fi păstrat la temperatura camerei. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu