În funcție de felurile de mâncare pe care urmează să le gătiți în timpul iernii, dovleceii pot fi congelați în diferite moduri.
Publicitate
Metoda 1 - Dovlecei feliați. Pentru ca dovleceii să nu lase zeamă, se scufundă în apă clocotită pentru câteva minute: astfel, la prăjire, dovleceii dezghețați nu vor fi apoși.
Desigur, este bine să înghețați dovleceii tineri și proaspeți, fără semințe. Dovleceii cu coaja groasă au o structură spongioasă și nu vor avea gust.
Înainte de congelare, dovleceii trebuie spălați bine în apă rece. Apoi ștergeți fiecare dovlecel cu un prosop și feliați-i în rondele de 1-1,5 cm grosime.
După aceea, acoperiți o placă mare de tăiat cu folie alimentară și întindeți feliile de dovlecel pe un rând, astfel încât să nu se atingă. Acoperiți dovleceii cu o folie, pe care veți întindeți dovleceii. După ce au fost congelate, feliile de dovlecel se pun în pungi pentru congelator.
Feliile de dovlecel pot fi adăugate în tocănițe de legume sau prăjite în pesmet. Nu trebuie să le decongelați înainte de a le găti: puneți-le împreună cu restul de legume într-o oală sau direct într-o tigaie cu ulei.
Metoda 2 - Cuburi de dovlecei. Această metodă este cea mai reușită. Dovlecelul tăiat cubulețe poate fi adăugat în tocăniță, omlete, brioșe sărate, ciorbe.
Cuburile nu trebuie să fie foarte mari, 2 cm sunt destul de suficiente pentru ca dovlecelul să nu-și piardă forma în vas și să se gătească rapid.
Aranjați cuburile de dovlecel pe tocător ca să nu se atingă și dați-le în congelator pentru o oră. Apoi, puneți porții de dovlecei în pungi cu fermoar, la congelator. O pungă va conține o porție de dovlecei.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Metoda 3 - Dovlecel ras. Orice dovlecel tânăr și fără semințe este potrivit. Dovleceii se dau prin răzătoarea grosieră și se storc bine pentru a scăpa de zeamă. Dovlecelul ras poate fi împărțit imediat în pungi de plastic sau așezat în matrițe de silicon. Înainte de a fi gătit, dovlecelul ras se dezghețată și se adăugă în aluat.
Vara este sezonul recoltei, pentru că trebuie să te gândești și la iarnă. Gospodinele se grăbesc să pregătească diferite conserve, gemuri și murături, pe care le vor pune pe masă.
Dacă vă plac castraveții murați, asigurați-vă că faceți o salată crocantă din aceste legume. Se prepară foarte rapid și simplu, iar castraveții se dovedesc a fi incredibil de gustoși, crocanți și aromați, de parcă ar fi proaspeți.
Ingrediente:
castraveți - 1,5 kg;
usturoi - 130 grame;
ceapă - 130 grame;
sare - 50 grame;
zahăr - 125 grame;
oțet 9% — 70 ml.
Pentru această salată, puteți folosi castraveți de orice dimensiune și formă. Spălați bine castraveții și tăiați-i în felii de 5-6 mm grosime.
Transferați apoi feliile de castraveți într-un bol adânc și adăugați usturoiul trecut printr-o presă și ceapa tăiată rondele. Dacă doriți, puteți adăuga și mărar proaspăt tocat.
Pizza cu blat negru și umplură de brânză și pere. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun și original
În continuare, adăugați în bol oțetul, care va acționa și ca conservant, sarea, zahărul și amestecați bine până când sarea și zahărul se dizolvă. Acoperiți bolul cu un capac și puneți-l în frigider, la marinat, pentru aproximativ 12 ore. În acest timp, castraveții vor elibera destul de mult suc.
Acum vă rămâne doar să sterilizați borcanele și să aranjați castraveții strâns, astfel încât să nu fie goluri. Turnați zeamă deasupra, acoperiți borcanul cu un capac și salata e gata. Cel mai bine ar fi să păstrați o astfel de salată în frigider sau în pivniță. Dar puteți depozita borcanele cu salată și într-o cămară răcoroasă.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Dacă sunteți îngrijorat de depozitare, puteți steriliza conservele de castraveți într-o oală. Asigurați-vă că puneți un prosop pe fundul oalei, aranjați, apoi, borcanele cu castraveți, care trebuie să aibă capacele puse, turnați apă până la margine și fierbeți-le 20 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu