Acest fel de mâncare este ieftin și ușor de preparat, iar familia ta îl va iubi și își va diversifica dieta.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi gătită în orice fel. În plus, dovlecelul este delicios atât prăjit, cât și înăbușit. Dar astăzi vă propunem o rețetă simplă de dovlecel copt cu piept de pui. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de prânz pentru întreaga familie.
Ingrediente:
dovlecel - 2 bucăți,
unt - 50 grame,
piept de pui - 250 grame,
smântână - 1 lingură,
ouă - 2 bucăți,
pesmet - 2 linguri,
sare și piper măcinat după gust.
Pentru acest fel de mâncare, este mai bine să folosiți dovlecel tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătate și transferați-i într-o tigaie încălzită. Prăjiți-i pe ambele părți.
Brioșe, preparate într-o oală cu apă: un desert delicios, cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor
Fileul de pui poate fi tăiat în bucăți mici sau trecut printr-o mașină de tocat. Adăugați în carne sare și piper. Apoi ouăle și amestecați bine.
Se unge o tavă de copt cu unt și se pune, mai întâi dovlecelul, apoi carnea de pui. Se presară stratul superior cu pesmet și apoi se toarnă smântâna.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la 120 de grade, pentru 1 oră. Serviți dovlecelul cu piept de pui pe masă. Poftă bună!
Rulada de dovlecel se prepară în jumătate de oră și este gustoasă și sățioasă.
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi folosită în orice: de la supe și salate, la plăcinte delicioase. Iată o rețetă ieftină și destul de neobișnuită pentru o gustare ușoară de vară.
Ingrediente:
dovlecel - 550 grame,
făină - 3 linguri,
sare - 0,5 linguriță
smântână - 1 lingură,
ou - 3 bucăți.
Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata
Pentru umplutură:
brânză de vaci procesată - 3 linguri,
maioneză sau smântână - după gust,
usturoi - 2 căței,
roșii - 2 bucăți.
Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă sare, se amesteca bine și se lasă 5 minute. După aceea, trebuie să stoarceți excesul de lichid din dovlecel.
Se adaugă ouăle, smântâna și făina. Se amestecă totul până la omogenizare.
Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin
Compoziția obținută se pune pe o tavă, acoperită cu pergament și se coace 15 minute la o temperatură de 200 de grade.
Între timp, pregătiți crema: dați pe răzătoare brânza, tocați usturoiul, adăugați maioneză sau smântână. Cu această cremă, ungem blatul din dovlecei, iar deasupra așezăm feliile de roșii și rulăm o ruladă.
Rulada trebuie învelită în folie alimentară și lăsată la frigider pentru 1 oră. Poftă bună!
Uneori vrei să pregătești, la cină, o friptură delicioasă, dar carnea este congelată.
Bucătarii au dezvăluit un truc, cu care puteți dezgheța orice bucată de carne în doar 20 de minute. În acest scop, vă ajută un singur ingredient, care se află în bucătărie.
Pentru a dezgheța carnea în doar 20 de minute, veți avea nevoie de un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie.
Luați un vas și turnați apă caldă în el. Adăugați zahăr (3 linguri la 1 litru de apă). Când zahărul este complet dizolvat în apă, puneți bucata de carne congelată și lăsați-o 15-20 de minute. În acest timp, carnea se va dezgheța complet.
Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute
Carnea nu își va pierde gustul și aroma, iar aceasta metodă previne apariția bacteriilor în timpul decongelării, prin urmare nu vă faceți griji.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News