Pentru iarnă, puteți face o dulceață neobișnuită din dovlecei, care la gust seamănă cu ananasul.
Această dulceață pentru iarnă poate fi pregătită rapid și păstrată la temperatura camerei. Durează 30 de minute să o prepari și are 50 de calorii.
Ingredientele:
1 kg de dovlecel;
500 ml suc de ananas;
1 pahar de zahăr;
1 gram de vanilie;
2/3 linguriță acid citric.
Dovleceii decojiți se taie în felii de circa 1 cm grosime. Scoateți toate semințele. Transferați feliile de dovlecel într-o cratiță, adăugați zahărul, vanilia, acidul citric și turnați zeama de ananas.
Puneți oala pe foc. După ce conținutul cratiței începe să fiarbă, țineți-o pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.
Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii
Sterilizați borcanele și capacele. Transferați dovleceii în borcanele fierbinți, umpleți-le cu suc și închideți-le cu capacele fierbinți. Dovlecelul preparat astfel poate fi păstrat la temperatura camerei. Poftă bună!
Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză.
Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.
Ingrediente:
varză albă - 400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.
Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.
Biscuiți de ovăz din trei ingrediente: nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă
Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!
Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.
Ingrediente:
castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean - după gust,
frunze de dafin - după gust,
boabe de piper negru - după gust.
Ingrediente pentru marinadă:
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant.
Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru marinadtă, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News