Dovleceii se pot mura rapid și simplu, dacă sunt tineri și au coaja subțire.
Acest fel de mâncare poate fi o consumat ca și garnitură pentru cartofi prăjiți sau friptură, dar și ca o gustare separată.
Ingrediente:
dovlecel 500 grame,
sare ½ linguriță.
Pentru marinadă:
ulei - 100 ml,
oțet - 3 linguri,
miere - 2 linguri,
usturoi - 2-3 căței,
piper negru - măcinat după gust,
ierburi - după gust.
Se spală dovlecelul și se elimină capetele. Dacă dovleceii sunt tineri, lăsați coaja, iar dacă nu sunt tineri, curățați-i și de coajă. Apoi, dovleceii se taie felii subțiri, care se pun într-un bol adânc.
Feliile de dovlecel se sărează și se lasă așa 30 de minute. Verdeața se spală și se toacă mărunt. Puteți folosi mărar, pătrunjel, coriandru, busuioc sau tarhon.
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete
Pregătiți marinada. Curățați usturoiul și treceți-l printr-o presă. Puneți usturoiul într-un bol cu ulei de măsline și miere topită, oțet de mere, piper și verdeața tocată. Amestecați.
Scurgeți lichidul din dovlecelul sărat și stoarceți ușor feliile. Peste feliile de dovlecel se toarnă marinada și se amestecă. Se lasă la frigider câteva ore, de preferat peste noapte. În acest timp, trebuie să le amestecați încă de câteva ori. Poftă bună!
Vezi si:
Încercați această rețetă pentru un preparat savuros din dovlecei. Dovleceii preparați după această rețetă sunt foarte fragezi, suculenți, aromați și delicioși.
Veți avea nevoie de:
dovlecii - 0,5 kg,
smântână 20% - 300 grame,
2 ouă,
făină - 60 grame,
usturoi - 10 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ulei de floarea soarelui - 5 ml,
sare după gust.
Se spală dovlecelul și se taie rondele de 3-4 mm grosime. Pentru pane, combinați 100 grame de smântână cu două două ouă, 60 grame de făină și sare. Amestecați bine. Înmuiați feliile de dovlecei în aluat și prăjiți-le la foc mediu, sub capac, într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
Feliile de dovlecel se prăjesc pe ambele părți. Scoateți feliile prăjite pe un prosop de bucătărie, ca să se elimine uleiul în exces.
Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie
Pentru sos, combinați 200 grame de smântână, cu usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Amestecați. Poftă bună!!!
Dovleceii pot fi păstrați proaspeți pe tot parcursul iernii. Pentru acest lucru, nu este necesar să ai pivniță, deoarece este posibil să depozitezi legume și în apartament.
Pentru a păstra dovlecelul proaspăt până în primăvară, este important să alegi soiurile potrivite și să pregătești fructele pentru depozitare. În plus, este suficient să urmezi câteva reguli simple.
Nu toate tipurile de dovlecel sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung: unele soiuri trebuie consumate imediat după recoltare.
Medalioane delicioase din vinete. Rețeta rapidă și sănătoasă
Condițiile optime pentru păstrarea dovleceilor sunt: o temperatură de la 4 până la 10 grade și o umiditate de aproximativ 80%. Astfel de condiții există într-o pivniță, dar le puteți crea și acasă.
Dacă ai un subsol sau un garaj, organizarea depozitării legumelor este foarte simplă. Ia o cutie cu paie și pune în ea dovleceii. Controlează mereu temperatura aerului din cameră și nu uita să o ventilezi.
Poți depozita recolta de dovlecei în apartament. Cel mai bun loc ar fi o cutie, care va fi ținută pe un balcon închis și izolat. Cutia poate fi pusă și sub pat, dar în acest caz, va trebui să verifici mai des legumele.
Prăjitură delicioasă cu fructe: nu te vei plictisi niciodată de acest desert
Când pui dovleceii într-o cutie, așează paie sau înfășoară fiecare legumă în hârtie. Acest lucru le va ajuta să reziste mai mult timp.
Verifică periodic legumele. Dacă descoperi că una sau mai multe au început să se strice, să se usuce sau să mucegăiască, îndepărtează-le imediat pentru ca alți dovlecei să nu se infecteze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News