Dr. Alexandru Rogobete, acuzații la adresa conducerii ASSMB: "Este foarte grav! Oana Sivache folosește banii din PNRR pentru alte avioane"

foto: Facebook, Alexandru Rogobete
foto: Facebook, Alexandru Rogobete

Ce se întâmplă cu banii din PNRR alocați spitalelor din București?

Dr. Alexandru Rogobete spune că finanțarea din PNRR nu este cheltuită cu cap și nici pe departe în interesul bucureștenilor. Reprezentantul Ministerului Sănătății acuză conducerea ASSMB că nu gestionează corect fondurile și că, din această cauză, riscă să piardă banii.

"O spun cu toată responsabilitatea: Spitalele din subordinea ASSMB din București sunt în pericol de a-și pierde finanțarea din PNRR. A trecut un an de la semnarea contractelor de finanțare și ASSMB s-a plasat în contra-timp cu cea mai consistentă finanțare pe care spitalele bucureștene o au la dispoziție, prin PNRR. 28 de milioane de lei din bani europeni pentru dezvoltarea serviciilor medicale în ambulatoriile de specialitate!

Încerc să explic, pe scurt, gravitatea situației: Pentru cele 6 obiective primare de investiții, adică 6 spitale fundamentale pentru sistemul sanitar bucureștean ASSMB a finalizat NUMAI SERVICIILE DE CONSULTANȚĂ, AUDIT, INFORMARE ȘI PUBLICITATE. Atât! În 12 luni! Spitalul Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul Clinic De Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul Clinic De Psihiatrie Profesor Doctor Alexandru Obregia sunt în aer cu lucrările efective la ambulatorii.

"Doamna Sivache, ce facem? Mai construim ceva?"

Este foarte grav. Termenul este scurt, dar ASSMB-ul condus de Oana Sivache folosește banii din PNRR pentru alte avioane. Exact același lucru l-am spus, public, și în vara anului trecut. Până astăzi nici o schimbare. Indiferent de loialitatea politică (sau personală), interesul primar este dezvoltarea infrastructurii sanitare în interesul pacienților! Doamna Sivache, ce facem? Mai construim ceva pentru oamenii din București sau ne uităm la dumneavoastră cum faceți conferințe de presă? Vă place la televizor asa-i? Bani de la Ministerul Sănătății aveți... trebuie doar să îi folosiți în interesul oamenilor! Doamna director Sivache, pacienții din București au nevoie de CONSULTAȚII, nu de CONSULTANȚĂ" a scris pe Facebook dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel