Dr. Călin Doboș vorbește despre implanturile PIP

dobos
dobos

Dr. Călin Doboș, medic estetician la Clinica Hyperion din Galați și ”vinovat” de ”importul” celor mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice, explică riscurile la care se expun femeile atunci când recurg la o intervenție de mărire a sânilor. Deoarece interesul clintelei se îndreaptă către costul implanturilor și nu către calitatea acestora, multe clinici optează, într-o strategie de marketing, pentru implanturi ieftine, pentru a atrage un număr sporit de pacienți, așa cum sunt silicoanele  PIP produse de francezii de la Poly Implants Prothesis.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătății din Franța, între 400.000 și 500.000 de femei (majoritatea din America Latină, Spania și Marea Britanie) sunt purtătoare ale protezelor companiei Poly Implant Prothese.

Implanturile fabricate de compania PIP s-a dovedit a conţine silicon de uz industrial incompatibil cu organismul uman, ceea ce creşte riscul ruperii lor, iar reacțiile adverse pot merge de la respingerea materialului de către corp până la cazuri de cancer mamar, așa cum s-a întâmplat în Franța.

Dr. Călin Doboș subliniază, din poziția medicului care a avut ocazia de a îndepărta implanturi PIP sau Rofil, că ”cele mai multe probleme sunt legate de ruptura învelișului și contracția capsulară. Nici una dintre paciente nu avea cancer la sân”.

”Sfatul meu pentru toate femeile aflate într-o astfel de situație este să își facă o ecografie mamară și ulterior să-și schimbe implanturile”, a declarat Dr. Călin Doboș, medic estetician în cadrul Clinicii Hyperion din Galați și la Centrul Medical Focus din București.

“Clinica Hyperion a utilizat încă de la început doar implanturi de calitate excepțională, aceasta fiind confirmată de așa numita – garanție pe viață. De când s-au făcut ultimele declarații publice legate de pericolul la care se supun femeile purtătoare de implanturi PIP și Rofil, programările pentru înlocuire au crescut considerabil”, a mai adăugat Dr. Călin Doboș.

Costurile de înlocuire a implanturilor variază intre 2800 și 3300 de euro în funcție de marca utilizată: Mentor, Matrix – Natrelle sau Polytech 4TWO. Prețul include corset, internare, controale periodice și pansamente, a completat Dr. Călin Doboș.

Citește și:

Scandalul silicoanelor: Aproape 500.000 de femei au implanturi periculoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel