Prof. dr. Cătălina Poiană afirmă că faptele sunt cele prin care un medic ”vorbește”, iar ”cazurile negative și certurile” nu ar trebui să îl reprezinte.
Prof. dr. Cătălina Poiană, prorectorul UMF Carol Davila din București, afirmă că medicii trebuie să fie un exemplu pentru societate, pentru o societate sănătoasă și morală, însă există și medici care pun sistemul medical românesc într-o lumină proastă.
”Un medic vorbește în primul rând prin faptele sale, prin activitatea sa profesională, prin profesionalismul și știință sa în fața pacientului, prin grijă, iar un profesor universitar prin modul în care însuflețește și dezvoltă prezentele și viitoarele generații de medici.
Și bineînțeles prin implicarea în acțiuni care vizează comunitatea. Fiecare după priceperea și firea sa. Totuși, noi trebuie să fim exemple pentru societate, pentru medicii tineri, pentru profesia medicală în ansamblul său.
Nu cazurile negative și certurile trebuie să ne reprezinte”, a scris Prof. dr. Cătălina Poiană, prorectorul UMF Carol Davila din București, pe contul de Facebook.
Postarea dr. Cătălina Poiană vine în contextul în care doi medici de la Institutul ”Marius Nasta” sunt acuzați de luare de mită, fiind în arest preventiv.
De asemenea reamintim cazurile de la Maternitatea din Botoșani, unde o tânără însărcinată a fost lăsată să moară, pe patul de spital, în ciuda apelurilor făcute către cei de la Camera de Gardă, de la Spitalul din Slobozia, unde o femeie a născut pe trotuarul din curtea spitalului sau de la Spitalul de la Târgu Jiu, o femeie de 35 de ani, care nu știa că este însărcinată, a fost operată de o hernie intestinală, iar medicul a afirmat că nu și-a dat seama că aceasta era însărcinată în 9 luni.
Iar acestea sunt numai câteva dintre cazurile care au pus reflectorul asupra sistemului medical.
Citește și: Dr. Cornel Petreanu, al doilea medic de la Marius Nasta arestat preventiv
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci