Dr Ciuhodaru, explicaţii despre cazurile Matei Dima şi Simona Halep: Şi medicamentele pentru gripă pot da test pozitiv

Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit câteva explicaţii cu privire la cazurile Matei Dima (BRomania) şi Simona Halep. 

Alegeri prezidentiale 2024

Răsturnare de situație în cazul lui BRomania, testat pozitiv la droguri în urmă cu doi ani. Ce este Metilecgonina, cum funcționează Drug Testul și în cât timp se elimină substanțele din organism. Medicamente pentru gripă din cauza cărora poți fi pozitiv la opiacee.

Drug Testul este doar un test calitativ, conținutul și doza se află în urma testelor de sânge și urină, analize realizate de către Medicina Legală. Perioada de eliminare a substanțelor interzise, alcool sau alte substanțe psihoactive, depinde de cantitate și metabolism, susține dr. Ciuhodaru.

Actorul și vloggerul Matei Dima a fost depistat pozitiv la o substanță psihoactivă - metilecgonină, substanță din categoria alcaloizilor, precum cocaina, motiv pentru care a fost trimis în judecată, în urmă cu 2 ani, pentru conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Însă, potrivit Cancan, care a prezentat raportul de la dosarul lui BRomania, acesta nu a condus sub influența substanțelor psihoactive, așa cum apare în rechizitoriul procurorilor și așa cum a arătat aparatul DrugTest.

Sub parafele unui medic specialist legist și a unui toxicolog, raportul a arătat că substanța descoperită la BRomania a fost ingerată cu mult timp înainte și nicidecum în ziua opririi lui în trafic.

”Dacă luăm cel mai comun drog acceptat social, alcoolul, există o fază de absorbție care depinde de foarte mulți factori, de concentrația alcoolului, de tipul de alcool, de faptul că ai stomacul plin sau gol, dacă ai luat medicamente care încetinesc sau accelerează tranzitul intestinal.

În schimb, faza de eliminare depinde de metabolism, care este predominant hepatic, căci se mai elimină prin piele, plămâni sau urină.

Este o rată constantă de eliminare, așa că dacă te-ai oprit la un moment dat poți să estimezi că o alcoolemie de 1 la 1000, că în 7, 8, 10 ore nu vei mai avea alcool în sânge”, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, dr. Tudor Ciuhodaru, medic de urgență și medic toxicolog.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel